Oplemeni svoj prostor

[click here for the version in english]

Galerija s dostupnim umjetničkim radovima
Galerija s dostupnim minijaturama, art talismanima, grafikama i slikama ispod 600 kn
Koje smjernice je mudro slijediti prilikom odabira slika za svoj stan ili ured?
Dojmovi vlasnika slika
Pošalji upit
Uvjeti poslovanja

.

GALERIJA S DOSTUPNIM UMJETNIČKIM RADOVIMA

.
Pojedinu sliku možeš uvećati klikom na nju, a potom ih možeš listati klikanjem ili strelicama na tipkovnici (← i →). Ako želiš saznati više o slici, o motivima njenog nastanka i informaciji koja je utkana u nju, tada provjeri dodatni opis koji je vidljiv samo kad sliku uvećaš. Klikni na naziv slike, ukoliko je aktivan kao link, pa će se u novom prozoru otvoriti dodatne informacije.

Primaj e-mail obavijesti o mojim novim postovima!
Upiši svoju e-mail adresu u newsletter okvir, potvrdi je
i uživaj u mojoj poeziji, umjetničkim radovima, fotopisima iz prirode i drugim objavama.

.
Pošalji upit ili me direktno nazovi na +385 92 30 90 550
Skoči na Dojmove vlasnika slika

vrh

.
.

GALERIJA S DOSTUPNIM MINIJATURAMA, ART TALISMANIMA, GRAFIKAMA I SLIKAMA ISPOD 600 KN

[click here for the version in english]

Pojedinu fotografiju možeš uvećati klikom na nju, a potom ih možeš listati klikanjem ili strelicama na tipkovnici (← i →). Ako želiš saznati više o predmetu na fotografiji, o motivima njegovog nastanka i ostalim informacijama, tada provjeri dodatni opis koji je vidljiv samo kad fotografiju uvećaš. Klikni na naziv, ukoliko je aktivan kao link, pa će se u novom prozoru otvoriti dodatne informacije.

Primaj e-mail obavijesti o mojim novim postovima!
Upiši svoju e-mail adresu u newsletter okvir, potvrdi je
i uživaj u mojoj poeziji, umjetničkim radovima, fotopisima iz prirode i drugim objavama.

.
Pošalji upit ili me direktno nazovi na +385 92 30 90 550
Skoči na Dojmove vlasnika slika

vrh

.

VRIJEDNOST OVIH SLIKA U TVOJEM PROSTORU I SAVJETI

.
Dragi ljubitelju umjetnosti,

Ove suvremene, unikatne, izrazito ekspresivne, dinamične i mistične slike će plijeniti tvoju pažnju, kao i pažnju tvojih gostiju, dominirat će prostorom, poticat će tvoj duh i emocije, znatiželju i istraživanje detalja.

S njima u svoj prostor osim umjetničke vrijednosti unosiš i metafizičku, duhovnu ili filozofsku poruku. Zvat će te da ponireš u njih jer su duboke…

Odlično će se uklopiti u tvoj moderni interijer, bio on poslovni ili privatni, a posebno će podići minimalistički uređeni prostor.

Nije li bolje da kao urbani čovjek uživaš u ovakvoj slici nego da imaš prazan zid ili jeftinu reprodukciju bez značenja!?
.

Što moraš znati prilikom odabira slika za svoj stan ili ured te koje je smjernice mudro slijediti pri odlučivanju?

.
Kad te jedna od slika privuče i kad je osjetiš tako da ti u trbuhu zatitra, to je znak da rezoniraš s vibracijom slike. To nadilazi puki likovno-estetski doživljaj. Ona za tebe nosi posebno značenje. Ona je simbol tvojih materijalnih, emotivnih, intelektualnih ili duhovnih čežnji, želja, nada i vjerovanja. Slika je reprezent tvojeg samoostvarenja. Ona te podržava. Rekli bi da je slika tvoj osobni talisman. Iz nje u okolni prostor emanira njeno značenje i utkana informacija.

To je glavni kriterij koji bi trebao slijediti pri odabiru slike za sebe. Ne jer je slikar poznat (snobovski), ne jer slika paše uz tvoj novi namještaj (plitko), ne jer eto, nešto treba visjeti na zidu (površno).

Ne moraš biti likovni znalac da bi procijenio je li slika vrijedna ili nije, je li ona umjetnost ili nije. “Umjetnički elitizam” je umjetna kategorija koja teško da ima veze sa stvarnim životom i kreativnom energijom. Zato, vjeruj svojem osjećaju! Ako želiš saznati više o ovoj temi, preporučujem ti jedan kratki članak.

Dobra ideja za razbijanje monotonije jest da povremeno slike razmještaš po stanu. Osobito je ovo korisno ako si kolekcionar koji ima mnogo slika, a premalo mjesta na zidovima. Izaberi slike koje te u ovom trenutku najviše dotiču i njih izloži. Ostale negdje spremi. Nakon nekog vremena napravi rotaciju i izloži druge slike. Na taj način ćeš uvijek unositi svježinu i dinamiku u svoj prostor, slike ti nikad neće dosaditi, niti ćete se ti i tvoji gosti naviknuti na njih da ih više ni ne primjećujete.

Ako je slikar još živući, da izbjegneš krivotvorine (i da prođeš jeftinije) najbolje je kupiti sliku direktno od slikara.

Imaj na umu da je kupnja slike vrijedna investicija, budući da vrijednost slikama s vremenom raste. Većina drugih stvari u tvojem stanu (namještaj, tehnika, boja zidova, ukrasi, itd.), s vremenom gubi na vrijednosti (osim, možda, one sentimentalne vrijednosti) i traže prije ili kasnije zamjenu. No, slike ostaju trajno i vrijednost im raste.
.

Zašto je ponuda mojih slika ograničena i što to znači?

.
Općenito je ponuda ograničena jer godišnje stvaram relativno malo novih slika. Za svaku sliku treba mi vrijeme da ona sazrije iznutra, za što trebaju dani, a ponekad tjedni i mjeseci. Kada kreativna energija kulminira, tek tada sliku mogu prenijeti na platno ili papir. Čak i onda se prepuštam toku stvaranja koji me, često nesvjesno, vodi u neočekivane ishode.

Dosad sam naslikao preko 400 slika. One su unikatne i vrijedne. Relativno brzo nalaze svoje nove vlasnike, što je vidljivo iz ponude u galeriji, u kojoj je vrlo malo mojih radova, pogotovo radova iz ranijih godina, kao i radova drugih članova udruge.

Zato budi mudar i djeluj SADA, investiraj u umjetnost, uljepšaj svoj prostor i time podrži rad mene kao umjetnika i djelovanje naše udruge! Pogledaj slike u galeriji, nećeš ostati ravnodušan. Izaberi sliku za sebe te me odmah kontaktiraj bez oklijevanja!

Kontaktiraj me putem obrasca ili me nazovi na +385 92 30 90 550.

Boris Pecigoš, dipl. slikar (bacc. art, ak. slik.)

Skoči na Galeriju s dostupnim umjetničkim radovima
Skoči na Galeriju s dostupnim minijaturama, art talismanima, grafikama i slikama ispod 600 kn
Pošalji upit ili me direktno nazovi na +385 92 30 90 550
Skoči na Dojmove vlasnika slika

vrh

.

POŠALJI UPIT

.

P.S. Ako ti je tako lakše, direktno me nazovi na +385 92 30 90 550.

vrh

Primaj e-mail obavijesti o mojim novim postovima!
Upiši svoju e-mail adresu u newsletter okvir, potvrdi je
i uživaj u mojoj poeziji, umjetničkim radovima, fotopisima iz prirode i drugim objavama.

.

DOJMOVI VLASNIKA SLIKA

18 komentara

18 thoughts on “Oplemeni svoj prostor

Comment navigation

 1. Darko Kadović

  Dugo smo tražili slike koje će odgovarati i zaokružiti cijelu priču uređenja našeg stana. Na kraju je izašla i u Večernjaku: link :-)

  Darko Kadović
  Interrupt

 2. Sanja Mikulec

  I sama sam vlasnica jednog prekrasnog Borisovog energičnog drveta… upoznajte Borisa pa ćete shvatiti zašto su njegove jednostavne slike tako lijepe…

  Sanja Mikulec (Pasko)

 3. Martina Bogdanić

  Borisove slike gledane na web-u su kao da pokušavate osjetiti okus hrane gledajući fotke gurmanski spremljenog obroka… Ni najbolja fotka ne može dočarati suodnos senzacija osjetila kada okus hrane osjetite uživo! Borisa poznajem od 2007. god., ali tek sam pred godinu dana na izložbi u Matuljima vidjela njegove slike. I u svoj onoj gomili svakojakih vibrirajućih šarenih, malenih, ogromnih, s kristalima, raznim oblicima i mandalama, raznih, raznih slika… mene je začaralo i priljepilo za prostor jedno majušno naizgled skromno razljevajuće platno zlaćanog drveta pod imenom “Vrijeme berbe”…

  Par mjeseci kasnije pod zaista neobičnim okolnostima to isto, identično platno došetalo je u moj život i moj prostor! Stavila sam ga u feng shui kut blagostanja kojeg je toliko navibrirao da su razlika i pomak bili vrlo, vrlo brzi i itekako očiti… Niti najmanje ne sumnjam da je ta slika bila veliki kotač koji je pokrenuo kotrljajuće promjene na tom polju. Upravo sada dok ovo pišem gledam u “Vrijeme berbe”, slika je živa, i uvijek se iznova čudim koliko mi je svaki put kada ju pogledam nekako svježa i “drugačija”… Hvala Boris što slikaš!

  Martina Bogdanić
  Studio Martina & Natura

Comment navigation

Comment / Komentar:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s

Blog pokreće Wordpress.com. The Adventure Journal Theme.

Prati

Get every new post delivered to your Inbox.

Pridruži se 1,145 drugih sljedbenika