Kompozitna mandala s 24 mini-mandale u galeriji Theta u Zagrebu

Izložba u galeriji Theta, Zagreb

Mandala dimenzija 60×60 cm koju sam složio kao mozaik od 24 uklonjivih mini-mandala veličine 10×10 cm bila je izložena u galeriji Theta u Zagrebu. Ispod svake mini-mandale nalazila se zen poruka koja je ostala tajna sve dok nekoga ta kvadratična minijatura nije privukla toliko da ju je bio spreman uzeti za sebe. Kad se mini-mandala skinula s velike mandale otkrila se poruka za njegovog vlasnika. Ovo je bila promjenjiva mandala koja se mijenjala sa svakom mini-mandalom koja je našla svojeg vlasnika. Na kraju je ostala čista velika mandala s otkrivenih 25 mudrih zen poruka…

Mandalu s mozaikom mini-mandala i slike iz mojeg ciklusa “Post mortem” moglo se razgledati u Zagrebu u galeriji Theta, Trnjanska cesta 95, od 25. listopada 2014. do kraja ožujka 2015. Galerija Theta je dio vrlo ugodnog i toplog prostora Theta Artspa centra.

.

.
Na poziv Jelene i Igora posjetio sam ih u centru. Galerija Theta je umjetnički dio centra. No, u centru se održavaju i predavanja, radionice, meditacije… duh takvih sadržaja prostoru daje poseban opuštajući, umirujući i meditativan ugođaj. Isprobao sam floating ili plutanje, tretman u komori sa slanom vodom koji me je oduševio! Sat vremena plutanja na toploj vodi slanijoj od vode Mrtvog mora gdje je nemoguće potonuti, a mišići se potpuno opuste jer nema naprezanja, zbog topline vode na 35ºC gube se granice između tijela i okoline, zamračena komora opušta oči i osjetila, a izostanak odjeće vraća k iskonskom osjećaju postojanja. Osjećao sam se kao da lebdim u svemiru u bestežinskom stanju. Možda je to bio osjećaj kakav nas je pratio devet mjeseci u maternici!? Ne znam, ali iskustvo je bilo vrlo ugodno i opuštajuće. Nakon nekog vremena ostao je samo um i njegove kaotične misli. Bez ičega za što bi se mogao uhvatiti i um je polako jenjavao ostavljajući osjećaj čistog postojanja.

Svakako ću ponoviti to iskustvo, a preporučujem i vama da isprobate! Veseli me što su u tom prostoru bile izložene moje slike i kompozitna mandala s mini-mandalama te tako doprinijele ugođaju cijelog centra.
.

.

Zen poruke na mandali koje su se nalazile ispod svake mini-mandale
(klikni za uvećanje)

.
Enrich your home or office with some of my paintings! Check what’s available.
Follow me on Facebook and Instagram, and receive my Art Newsletter
Feel free to contact me for any inquiry: boris.pecigos@gmail.com
.

Categories: EXHIBITIONS & EVENTS / IZLOŽBE & EVENTI

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com