Kompozitna mandala s 24 mini-mandale u galeriji Theta u Zagrebu

Izložba u galeriji Theta, Zagreb

Mandala dimenzija 60×60 cm koju sam složio kao mozaik od 24 uklonjivih mini-mandala veličine 10×10 cm bila je izložena u galeriji Theta u Zagrebu. Ispod svake mini-mandale nalazila se zen poruka koja je ostala tajna sve dok nekoga ta kvadratična minijatura nije privukla toliko da ju je bio spreman uzeti za sebe. Kad se mini-mandala skinula s velike mandale otkrila se poruka za njegovog vlasnika. Ovo je bila promjenjiva mandala koja se mijenjala sa svakom mini-mandalom koja je našla svojeg vlasnika. Na kraju je ostala čista velika mandala s otkrivenih 25 mudrih zen poruka…

Mandalu s mozaikom mini-mandala i slike iz mojeg ciklusa “Post mortem” moglo se razgledati u Zagrebu u galeriji Theta, Trnjanska cesta 95, od 25. listopada 2014. do kraja ožujka 2015. Galerija Theta je dio vrlo ugodnog i toplog prostora Theta Artspa centra.

.

.
Na poziv Jelene i Igora posjetio sam ih u centru. Galerija Theta je umjetnički dio centra. No, u centru se održavaju i predavanja, radionice, meditacije… duh takvih sadržaja prostoru daje poseban opuštajući, umirujući i meditativan ugođaj. Isprobao sam floating ili plutanje, tretman u komori sa slanom vodom koji me je oduševio! Sat vremena plutanja na toploj vodi slanijoj od vode Mrtvog mora gdje je nemoguće potonuti, a mišići se potpuno opuste jer nema naprezanja, zbog topline vode na 35ºC gube se granice između tijela i okoline, zamračena komora opušta oči i osjetila, a izostanak odjeće vraća k iskonskom osjećaju postojanja. Osjećao sam se kao da lebdim u svemiru u bestežinskom stanju. Možda je to bio osjećaj kakav nas je pratio devet mjeseci u maternici!? Ne znam, ali iskustvo je bilo vrlo ugodno i opuštajuće. Nakon nekog vremena ostao je samo um i njegove kaotične misli. Bez ičega za što bi se mogao uhvatiti i um je polako jenjavao ostavljajući osjećaj čistog postojanja.

Svakako ću ponoviti to iskustvo, a preporučujem i vama da isprobate! Veseli me što su u tom prostoru bile izložene moje slike i kompozitna mandala s mini-mandalama te tako doprinijele ugođaju cijelog centra.
.

.

Zen poruke na mandali koje su se nalazile ispod svake mini-mandale
(klikni za uvećanje)

.

Categories: EXHIBITIONS & EVENTS / IZLOŽBE & EVENTI

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com