Izgradnja kamene gomile na “križanju kod ariša”

Kamena gomila kao putokaz

Kamena gomila kao putokaz

Tjedan dana nakon akcije gradnje labirinta na Land art stazi Stražica – Sapaćica na Ćićariji u Parku prirode Učka, ekipa se ponovo okupila u akciji gradnje kamene gomile. Ona će služiti kao uočljivi putokaz na “križanju kod ariša”, travnatoj zaravni kod koje rastu lijepi ariši, jedini na ovoj stazi. Budući da na ovom mjestu land art staza skreće s “bijele ceste” u šumu, bilo je potrebno napraviti konstrukciju od kamenja koja će izletnicima privući pažnju i usmjeriti ih u pravom smjeru. Osim gradnje gomile, posjetili smo i labirint te smo trasirali stazu do vidikovca kojeg smo otkrili prošli tjedan pri gradnji labirinta. Pogledajte fotografije…

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u gradnji putokazne gomile i u stvaranju lijepog ozračja tog dana provedenog u prirodi Ćićarije (17.4.2016.): Kristina i Kruno Pajnić, Maja Tomašić, Miljenka Simčić i Nutela, Alen Karuza, Patricia Tićac, Juraj Karminski.

Bit će još ovakvih radnih akcija tijekom sljedećih mjeseci. Ako nam se želite pridružiti i doprinijeti ovom projektu, javite mi se na e-mail boris.pecigos@gmail.com.

.

Fotografije: Maja Tomašić

.

Categories: LAND ART & ROCK ART

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com