Trokut kod Malog vidikovca

Vrijedna ekipa kraj kamenog trokuta

Vrijedna ekipa kraj kamenog trokuta

Fokus treće radne akcije uređenja Land art staze Stražica – Sapaćica u Parku prirode Učke bio je na izgradnji kamenog putokaza kod Malog vidikovca. Sedmero nas je najprije u opuštenom ritmu obišlo dio staze pod liticama Stražice gdje sam već pripremio tri stijene za oslikavanje. Stali smo kod labirinta kojeg smo radili u prvoj akciji i baš se prepustili ljenčarenju i uživanju. A potom smo se uputili do Malog vidikovca i uhvatili se posla. Prvotna ideja je bila napraviti trostranu piramidu s tri kraka koji bi pokazivali na smjerove staza. I gradili smo je, ali nikako da kamenje sjedne na svoje mjesto. Na kraju se jedna strana piramide iskrivila. Napravili smo stanku za marendu i odmor. Šetali smo okolicom uživajući u brojnom cvijeću, a otkrili smo i jedan lijepi proplanak s vidicima na sve strane. Ja sam iskoristio to vrijeme da razmislim što napraviti s tom piramidom. Po povratku sam je jednostavno razrušio pa smo krenuli ispočetka s novom idejom. Na kraju smo svi bili zadovoljni rezultatom.

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog putokaznog trokuta i što su doprinijeli stvaranju ugodnog ozračja tog dana provedenog u prirodi Ćićarije (30.4.2016.): Vesna Malović, Maja Tomašić, Miljenka Simčić i Nutela, Patricia Tićac, Juraj Karminski, Iris Šetić Bravar.

Bit će još ovakvih radnih akcija tijekom sljedećih mjeseci. Ako nam se želite pridružiti i doprinijeti ovom projektu, javite mi se na e-mail boris.pecigos@gmail.com.

Fotografije: Maja Tomašić, Boris Pecigoš

.
Enrich your home or office with some of my paintings! Check what’s available.
Follow me on Facebook and Instagram, and receive my Art Newsletter
Feel free to contact me for any inquiry: boris.pecigos@gmail.com
.

Categories: LAND ART & ROCK ART

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com