Trokut kod Malog vidikovca

Vrijedna ekipa kraj kamenog trokuta

Vrijedna ekipa kraj kamenog trokuta

Fokus treće radne akcije uređenja Land art staze Stražica – Sapaćica u Parku prirode Učke bio je na izgradnji kamenog putokaza kod Malog vidikovca. Sedmero nas je najprije u opuštenom ritmu obišlo dio staze pod liticama Stražice gdje sam već pripremio tri stijene za oslikavanje. Stali smo kod labirinta kojeg smo radili u prvoj akciji i baš se prepustili ljenčarenju i uživanju. A potom smo se uputili do Malog vidikovca i uhvatili se posla. Prvotna ideja je bila napraviti trostranu piramidu s tri kraka koji bi pokazivali na smjerove staza. I gradili smo je, ali nikako da kamenje sjedne na svoje mjesto. Na kraju se jedna strana piramide iskrivila. Napravili smo stanku za marendu i odmor. Šetali smo okolicom uživajući u brojnom cvijeću, a otkrili smo i jedan lijepi proplanak s vidicima na sve strane. Ja sam iskoristio to vrijeme da razmislim što napraviti s tom piramidom. Po povratku sam je jednostavno razrušio pa smo krenuli ispočetka s novom idejom. Na kraju smo svi bili zadovoljni rezultatom.

Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog putokaznog trokuta i što su doprinijeli stvaranju ugodnog ozračja tog dana provedenog u prirodi Ćićarije (30.4.2016.): Vesna Malović, Maja Tomašić, Miljenka Simčić i Nutela, Patricia Tićac, Juraj Karminski, Iris Šetić Bravar.

Bit će još ovakvih radnih akcija tijekom sljedećih mjeseci. Ako nam se želite pridružiti i doprinijeti ovom projektu, javite mi se na e-mail boris.pecigos@gmail.com.

Fotografije: Maja Tomašić, Boris Pecigoš

.

Get great benefits by subscribing to my Newsletter! / Ostvari sjajne pogodnosti prijavom na moj Newsletter!

Enrich your home with valuable paintings! / Oplemeni svoj dom vrijednim slikama!

Follow me on Facebook! / Prati me na Facebooku!

.

Categories: LAND ART & ROCK ART

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com