Uključi se u stvaranje land arta, velikog geoglifa na Kamenjaku

Poziv na stvaranje land arta kod Kamenjaka

Uključi se u akciju land arta! Na jednoj lijepoj livadi s pogledom na more, podno brda Malog Kamenjaka nedaleko Grobničkog polja, slažemo kamenje iz neposredne okolice u oblik cvijeta kroz koji će se moći hodati kao kroz neki labirint.

Ta Staza meditacije “Cvijet Kamenjaka” ideja je umjetnika Borisa Pecigoša, koji je već djelovao na području Kvarnera kad je lani dovršio opsežan projekt “Land art staze Stražica – Sapaćica” u Parku prirode Učka.

Možeš sudjelovati u jednoj, u nekoliko ili u svim radnim akcijama koje će se održavati gotovo svake subote ili nedjelje tijekom rujna i listopada (naravno, ovisno o vremenskim i drugim uvjetima).

PRIJAVI SE NA E-MAIL udruge Atelier Hayat: atelier.hayat@gmail.com.

Dolaze nam pomagači IZ RIJEKE, ZAGREBA i PULE, najčešće uz organiziranje zajedničkog prijevoza kad je to moguće. Pozive i sve dogovore za svaku pojedinačnu akciju obavljamo privatno putem e-maila, pa je zato važno da nam se javiš e-mailom!

.

Pogled s lokacije geoglifa na more i Krk

Prva faza ovog projekta je realizirana već u lipnju 2015. godine, kada su članovi Ateliera Hayat napravili središnji dio “cvijeta” u formi labirinta (vidi fotografije tog “Labirinta tišine”). Sada ostvarujemo drugu fazu, koja je osim financijskim sredstvima udruge od članarina i donacija, sufinancirana i sredstvima Primorsko-goranske županije. Za informacije o ostalim programima financiranima sredstvima Primorsko-goranske županije, kao i za ostale informacije o Primorsko-goranskoj županiji, posjetite web stranice Primorsko-goranske županije.

.

.

.

.

Projekt financiraju:

        

Categories: LAND ART & ROCK ART

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com