Uključi se u stvaranje land arta, velikog geoglifa na Kamenjaku

Poziv na stvaranje land arta kod Kamenjaka

Udruga Atelier Hayat traži dobrovoljce koji su spremni sudjelovati u stvaranju land arta na jednoj livadi s pogledom na more, podno brda Malog Kamenjaka nedaleko Grobničkog polja. Geoglif (forma od naslaganog kamenja) pod nazivom Staza meditacije “Cvijet Kamenjaka” ideja je umjetnika Borisa Pecigoša, koji je već djelovao na području Kvarnera kad je lani dovršio opsežan projekt “Land art staze Stražica – Sapaćica” u Parku prirode Učka.

Tražimo dvadesetak dobrovoljaca i dobrovoljki koji vole boraviti u prirodi i u dobrom društvu te žele sudjelovati u ovom kreativnom projektu kao ispomoć pri nošenju i slaganju kamenja. Projekt će se realizirati tijekom dvije do četiri subote u travnju i svibnju, a otvorenje se planira u lipnju. Termin prve grupne akcije je zakazan za subotu, 29. travnja 2017., a potom će se raditi svake iduće subote, ovisno o vremenskim prilikama, sve do završetka geoglifa.

.

Pogled s lokacije geoglifa na more i Krk

Informirati i prijaviti se možeš na e-mail adresu atelier.hayat@gmail.com te sudjelovati u jednoj, nekoliko ili u svim radnim akcijama.

.

Prva faza ovog projekta je realizirana već u lipnju 2015. godine, kada su članovi Ateliera Hayat napravili središnji dio “cvijeta” u formi labirinta (vidi fotografije tog “Labirinta tišine”). Sada će se dovršiti druga faza, koja je osim financijskim sredstvima udruge ostvarenima putem članarina i donacija, sufinancirana i sredstvima Primorsko-goranske županije. Za informacije o ostalim programima financiranima sredstvima Primorsko-goranske županije, kao i za ostale informacije o Primorsko-goranskoj županiji, posjetite web stranice Primorsko-goranske županije.

.

.

Projekt financiraju:

        

 

Advertisements
Categories: LAND ART & ROCK ART, NEW ARTWORKS / NOVI UMJETNIČKI RADOVI

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com