Imaginarni prostori, poziv na otvorenje izložbe članova HDLU Zagreb

“Imaginarni prostori”
Poziv na otvorenje izložbe članova HDLU Zagreb

U Galeriji Vladimir Filakovac (Narodno sveučilište Dubrava, Dubrava 51a, Zagreb), u ponedjeljak 10. srpnja 2017. u 19 sati otvara se Zagrebački ljetni likovni salon 2017. pod nazivom “Imaginarni prostori”, na kojemu će svoja djela izložiti članovi HDLU Zagreb. Izložbu će otvoriti voditelj Galerije Vladimir Filakovac, Svebor Vidmar, te u ime HDLU Zagreb, Krešimira Gojanović.

Imaginarni prostori su prostori našeg uma, sjecište ideja i kreativnih impulsa, ono što nas nadahnjuje, čemu se divimo, što nas privlači, ali i zastrašuje ili provocira na istraživanje. To su slike koje pričaju o prirodi i Svemiru, o prolaznosti ili vječnom kruženju životne sile, o putovanju u prošlost ili budućnost, to su i prostori uspomena, snova, impresija i informacija, a umjetnik u svom tom oceanu unutarnjeg sebstva poput nekog arhetipskog promatrača uočava, izdvaja, rasčlanjuje i gradi nova obzorja, ili onim već postojećim pridodaje nova značenja, sagledana iz drugačijih kuteva.

Izlažu: Sabina Blažić, Jasminka Bukvić, Ana Cerovski, Antonija Cesarec, Tihomir Cirkvenčić, Krešimira Gojanović, Zlatko Isaković, Denis Kaplan, Ivana Kolić, Branka Kopeti, Luka Koščak, Alfred Freddy Krupa, Elvira Ladišić, Marina Lapadatović, Jelena Martinović, Danko Merin, Boris Pecigoš, Stjepan Perković, Zvonko Petanović, Luka Piškur, Laura Šarabok i Mladen Žunjić.

Moja slika koja će biti izložena nosi naziv “Monument” i inspirirana je istoimenom hipnotizirajućom pjesmom (glazbom i stihovima) norveškog dua Röyksopp i švedske pjevačice Robyn. Slika propituje prostor koji se aktualizira nakon čovjekove smrti – je li to fizički položaj trupla u zemljanoj “jami” ili simboličko plutanje u prostranstvima svemira!? Slika nastoji potaknuti promatrača da postavi pitanja na koja će si morati sam odgovoriti: Što ostavljam iza sebe? U kojem će prostoru ta ostavština obitavati? Samo kao spomenik na vlastitom grobu? Kao sjećanje u prostorima uma i srca onih koji su nas poznavali i voljeli? Kao fusnota u administrativnim zapisima? Ili kao cjelovito sjećanje utkano u kolektivnu svijest univerzuma?

Izložba se može pogledati do 27. srpnja 2017. radnim danom od 10 do 19 sati.

.

Get great benefits by subscribing to my Newsletter! / Ostvari sjajne pogodnosti prijavom na moj Newsletter!

Enrich your home with valuable paintings! / Oplemeni svoj dom vrijednim slikama!

Follow me on Facebook! / Prati me na Facebooku!

.

Categories: EXHIBITIONS / IZLOŽBE

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com