Rijeka mini art 2017.

Međunarodna grupna izložba Rijeka mini art 2017.

Raduje me da sam odabran sudjelovati sa svojim mini mandalama na žiriranoj međunarodnoj grupnoj izložbi Prvi salon minijaturne umjetnosti – Rijeka mini art 2017. u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka (HDLU Rijeka). Svečano otvorenje upriličeno je 16. studenoga 2017. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, Verdijeva 19 b (karta).

Izložene su brojne minijature u kategorijama crteža, slike, grafike, fotografije, skulpture, keramike, instalacije, umjetničkog objekta, performansa i video rada. Najveće dimenzije radova su 15 x 15 (x 15) cm, a posjetitelji izložbe mogli su vidjeti i najmanju sliku prijavljenu na natječaj veličine 2,5 x 1,5 cm ili čitati knjigu koja je neznatno veća od spomenute slike.

Cijeli projekt posvećen je Jurju Juliju Kloviću, a ujedno je ovaj veliki renesansni minijaturist bio i poticaj za pokretanje cijelog projekta. Rodom je iz malog mjestašca Grižana nadomak Rijeke pa po crti lokalne pripadnosti logično je da riječko društvo likovnih umjetnika pokrene i organizira ovu vrst posvete umjetniku monumentalnih djela u malom formatu.

Odabrana su 192 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke, Meksika, Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade, Australije, Ukrajine, Litve, Poljske, Njemačke, Belgije, Francuske, Austrije, Portugala i Slovenije. Autore i radove je odabrao umjetnički žiri HDLU Rijeka u sastavu: Melinda Kostelac, Ljiljana Barković, Melita Sorola Staničić, Mirta Grandić, Dražen Filipović Pegla i Borislav Božić. U kategorijama crteža, slike, grafike, fotografije i kiparstva dodijeljene su prve nagrade, a pohvale su dobili po nekoliko autora iz spomenutih kategorija i iz keramike, umjetničkog objekta i nakita.

Web stranice: rijekaminiart.com
Facebook stranice: Rijeka mini art

.

.

Categories: EXHIBITIONS & EVENTS / IZLOŽBE & EVENTI

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com