Rijeka mini art 2017.

Međunarodna grupna izložba Rijeka mini art 2017.

Raduje me da sam odabran sudjelovati sa svojim mini mandalama na žiriranoj međunarodnoj grupnoj izložbi Prvi salon minijaturne umjetnosti – Rijeka mini art 2017. u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka (HDLU Rijeka). Svečano otvorenje upriličeno je 16. studenoga 2017. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, Verdijeva 19 b (karta).

Izložene su brojne minijature u kategorijama crteža, slike, grafike, fotografije, skulpture, keramike, instalacije, umjetničkog objekta, performansa i video rada. Najveće dimenzije radova su 15 x 15 (x 15) cm, a posjetitelji izložbe mogli su vidjeti i najmanju sliku prijavljenu na natječaj veličine 2,5 x 1,5 cm ili čitati knjigu koja je neznatno veća od spomenute slike.

Cijeli projekt posvećen je Jurju Juliju Kloviću, a ujedno je ovaj veliki renesansni minijaturist bio i poticaj za pokretanje cijelog projekta. Rodom je iz malog mjestašca Grižana nadomak Rijeke pa po crti lokalne pripadnosti logično je da riječko društvo likovnih umjetnika pokrene i organizira ovu vrst posvete umjetniku monumentalnih djela u malom formatu.

Odabrana su 192 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Bugarske, Grčke, Meksika, Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade, Australije, Ukrajine, Litve, Poljske, Njemačke, Belgije, Francuske, Austrije, Portugala i Slovenije. Autore i radove je odabrao umjetnički žiri HDLU Rijeka u sastavu: Melinda Kostelac, Ljiljana Barković, Melita Sorola Staničić, Mirta Grandić, Dražen Filipović Pegla i Borislav Božić. U kategorijama crteža, slike, grafike, fotografije i kiparstva dodijeljene su prve nagrade, a pohvale su dobili po nekoliko autora iz spomenutih kategorija i iz keramike, umjetničkog objekta i nakita.

Web stranice: rijekaminiart.com
Facebook stranice: Rijeka mini art

.

.
Enrich your home or office with some of my paintings! Check what’s available.
Follow me on Facebook and Instagram, and receive my Art Newsletter
Feel free to contact me for any inquiry: boris.pecigos@gmail.com
.

Categories: EXHIBITIONS & EVENTS / IZLOŽBE & EVENTI

Post navigation

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com