Bosonog u labirintu

Bosonog u labirintu

Bosonog u labirintu kojeg smo složili u 20-ak minuta. Kruženje vijugavim stazama labirinta prema njegovu središtu predstavlja traganje za odgovorima i putovanje u unutrašnji svijet, u središte duše. Dolazak u središte labirinta simbolizira kontakt sa svojim višim Ja te stjecanje spoznaje ili uvida. Potom slijedi povratak iz labirinta u vanjski svijet sa svrhom realizacije stečenih uvida.

Labirint ima i zaštitničku funkciju zbog opetovanog ponavljanja njegovih prstenova (zidova) što u simboličkom smislu predstavlja zaštitu svetih tajni koje se nalaze u središtu labirinta od onih koji bi ih mogli zlorabiti, od neposvećenih tragalaca koji nisu prošli inicijacijska iskušenja kako bi zaslužili pristup skrivenim znanjima.

U psihološkom smislu, labirint vodi u središte bića, najskriveniji dio čovjekove duše u dubinama nesvjesnog, gdje mogu biti skrivena unutarnja bogatstva i vitalne psihičke moći, ali i naši “demoni”, “čudovišta”, poput mitskog Minotaura, polučovjeka, polubika, koji simbolizira potisnute destruktivne nagone, s kojima se junak Tezej morao izboriti, uz pomoć više svijesti – niti vodilje, odnosno klupka vune koje je Tezeju dala Arijadna, da se ne izgubi u hodnicima labirinta.

🐉 Reiki, energetska tehnika ~ tečajevi/inicijacije, obnavljanje/reinicijacije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, kidanje vezanosti:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉