Reiju

Reiju ili energetsko osnaživanje

U japanskoj izvornoj tradiciji Reikija inicijacija se naziva Reiju (što znači: osnaživanje, duhovni blagoslov) i prima se ne samo jednom na tečaju već i kasnije, npr. redovito na mjesečnim sastancima. Prije dvadesetak godina se saznalo da je utemeljitelj ove metode iscjeljivanja, Mikao Usui, redovito svojim učenicima izvodio Reiju. Opetovane inicijacije jačaju unutrašnju energiju učenika, pojačavaju sposobnost kanaliziranja iscjeljujuće energije te ubrzavaju osobni razvoj učenika.

Reiju osnaživanje nije dio zapadnjačke verzije Reikija koja je potekla od Hawayo Takate, no ja sam ga usvojio kao korisnu podršku osobnom razvoju i primjenjujem ga na Reiki radionicama onima koji ga žele primiti.

Što su to uopće Reiki inicijacije ili usklađivanja!? To je ritual kojim Reiki majstor i učitelj kod učenika “otvara” sve potrebne kanale za pojačani protok iscjeljujuće energije, čisti ih od blokada i “širi”, učenika trajno povezuje s univerzalnom kozmičkom energijom kako bi joj mogao momentalno pristupiti već pri samoj pomisli na Reiki, kako bi energija slijedila inicijantove svjesne namjere u primjeni Reikija, kako bi učenik prenosio Reiki kroz život s poštovanjem, živio Reiki na svoju najveću dobrobit i dobrobit drugih na svim razinama postojanja.

Pri inicijaciji se postavlja i namjera da se razvijaju učenikovi prirodni darovi, talenti, vještine i da mu Reiki pomogne ostvariti sebe i ispuniti svoju misiju na Zemlji.

Broj inicijacija po stupnju i oblik rituala variraju od učitelja do učitelja (od škole do škole). Najvažnija je namjera učitelja da uskladi učenika s iscjeljujućom energijom prema određenom stupnju Reikija te otvorenost učenika da prihvati i primi usklađivanje. Sam ritual ima svoju svrhu, ali manje je važan od same namjere.

Na mojem tečaju Reikija prvog stupnja radim četiri inicijacije, a na drugom i trećem stupnju radim po jednu inicijaciju.

🐉 Reiki, energetska tehnika ~ tečajevi/inicijacije, obnavljanje/reinicijacije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, kidanje vezanosti:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉

Fotografija: Boris Pecigoš, Rijeka