Medvjed kao vaša životinja moći

Druidska karta Medvjed

Medvjed je životinja iskonske snage, suverenosti, vrhovne moći i neovisnosti, a medvjedica dodatno nosi kvalitetu zaštitničke majčinske energije. Druidi su ga nazivali Art (izgovor: aršt). Brojna keltska božanstva i junaci u svojim imenima sadrže tu riječ. Prema nalazima iz paleolitskih špilja kult medvjeda je mnogo stariji od šamanizma te se medvjed s pravom smatra jednim od primarnih totema

Medvjed vas duboko povezuje s vašim korijenima, s vašim precima. U direktnoj ste vezi s iskonskom Majkom, keltskom medvjeđom božicom Artio koja vas žestoko brani od bilo kakvih opasnosti.

Također ste povezani s medvjeđim bogom Artaoisom, tj. sa strašnim ratnikom Arthurom, koji je Polarna zvijezda vodilja sazviježđu Velikog medvjeda. Kasnije kralj u legendama, Arthur je primarno duhovni ratnik pa je značenje karte da je sada vrijeme da povežete svoju intuiciju, tj. suptilnu “snagu zvijezda” sa sirovom “medvjeđom snagom” kako biste prebrodili vrijeme kušnji, mraka i zime.

No riječ opreza! Medvjedica postaje izuzetno razjarena i opasna ako joj je mladunčad ugrožena. Ova karta vas poziva da pripazite da vaša sirova medvjeđa snaga ne prevagne nad duhovnom silom intuicije i instinkta. Potrebna je ravnoteža ove dvije sile!

🐅 Osho zen tarot ~ čitanje iz karata, zen analize, individualni tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki, energetska tehnika ~ tečajevi/inicijacije, obnavljanje/reinicijacije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, kidanje vezanosti:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉