Betonika kao vaša biljka moći

Druidska karta Betonika

Betonika vam donosi umirenje nesklada, rastjerivanje negativnosti i zaštitu. Stari narodi su vjerovali da betonika, Lus bheathag na galskom, štiti i dušu i tijelo. Također su je koristili za zaustavljanje krvarenja i zacjeljivanje rana. Duh betonike vas poziva da “iscijelite rane”, bilo u sebi ili u drugima. Kad se među ljudima događaju konflikti, često nastaju povrede, i nije lako odlučiti treba li se zaustaviti s razmiricom ili pustiti da ona ide svojim tijekom. Da bi konflikt bio produktivan, a ne destruktivan, mora postojati jasna komunikacija, a želja za povrjeđivanjem ili osvetom se mora svesti na najmanju moguću mjeru. Uspješan odnos nije onaj u kojem nikada nema sukoba, već onaj u kojem su obje strane naučile vješto rješavati konflikte kada se pojave, a pojavljuju se u svakom iole značajnijem odnosu. Sposobnost razrješavanja konflikata je zapravo sposobnost iscjeljivanja koju duh betonike odražava.

Betonika ukazuje i na opasnost od izbjegavanja konflikta pod svaku cijenu jer je to poput uklanjanja simptoma bolesti bez da se iscijeli njen uzrok – prije ili kasnije bolest će se vratiti. Možda se bojite izraziti svoje mišljenje koje je drugačije od sugovornikova ili grupe u kojoj se nalazite? Ili se plašite pokazati osjećaje koje ste okarakterizirali kao negativne? I sve to radite da biste održali “mir u kući”? No, ponekad su konflikti nužni kako bi se iz njih rodilo neko novo i bolje viđenje situacije. Preispitajte se što vam govori vaša intuicija – trebate li se suočiti s nekom osobom ili situacijom bez daljnjeg izbjegavanja, ili je ipak bolje da pronađete neke druge načine kako biste razriješili problematičnu situaciju.

🐅 Osho zen tarot ~ čitanje iz karata, zen analize, individualni tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki, energetska tehnika ~ tečajevi/inicijacije, obnavljanje/reinicijacije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, kidanje vezanosti:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉