Kad zapnete u neodlučnosti

Osho Zen Tarot karta Shizofrenija

Osoba na ovoj karti baca novo svjetlo na staru uzrečicu “naći se između dvije vatre”. Dovodite se upravo u takvu poziciju kad zapnete u neodlučnom i dualističkom aspektu uma. “Hoću li pustiti ruke i padati glavom nadolje ili ću pustiti noge i s njima prvima padati? Da li da idem ovamo ili onamo? Trebam li reći da ili ne?” I koju god odluku donesete uvijek ćete se pitati niste li možda trebali odlučiti drugačije.

Jedini izlaz iz ove dileme, na vašu nesreću, jest da pustite i ruke i noge odjednom. Ne možete pronaći izlaz iz takve situacije razrješavajući je, stvarajući liste “za i protiv”, ili na bilo koji drugi način služeći se svojim umom. Bolje je slijediti svoje srce, ako ga uopće možete pronaći. Za slučaj da ga ne nalazite, samo skočite – srce će vam početi tući toliko jako da nećete imati nimalo sumnje oko toga gdje je!

Osho kaže da je čovjek rascijepljen, a shizofrenija je normalno stanje suvremenog “racionalnog” čovjeka. Kad vam se ova zen karta pojavi, ona je siguran znak neodlučnosti, stalnog premišljanja, racionaliziranja i “mozganja” čija je posljedica stajanje na mjestu i nepoduzimanje akcije. Pokušavate intelektualno doći do nekog rješenja ili odluke na temelju koje biste onda mogli i postupiti, no, um vas stalno vraća na početak.

Rješenje je zapravo vrlo jednostavno – što vam SRCE govori!? Čujete li ga uopće? Za poslušati srce potrebna je hrabrost. I povjerenje, vjerovanje sebi, svom srcu i glasu bića koji kroz njega pokušava govoriti. Srce jedino zna pravi odgovor!

Izlaz iz ove situacije, ako još uvijek ne čujete srce, može biti i taj da učinite bilo što, pa makar to bilo i krivo, ali samo da se maknete iz ovog stanja rascjepa i stagnacije.

🐅 Osho zen tarot ~ čitanje iz karata, zen analize, individualni tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki, energetska tehnika ~ tečajevi/inicijacije, obnavljanje/reinicijacije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, kidanje vezanosti:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉