Vrijeme rasta i promjene

Osho Zen Tarot karta Preporod

Ova zen karta specifično govori o razvoju vaše svijesti iz dva ekstrema (trome pasivnosti i burnog aktivizma) prema ravnoteži. Karta želi skrenuti pozornost na te tri etape evolucije svijesti i govori da je na pomolu neka nova etapa u vašem poimanju sebe ili situacije te načinu na koji reagirate. Poziva vas na iskreno propitkivanje kako biste vidjeli gdje ste to točno sada (deva, lav ili dijete?) i ukazuje da je vrijeme za sljedeću fazu razvoja svijesti koja donosi osjećaj preporoda.

Prikazana je evolucija svijesti kako ju je opisao Friedrich Nietzsche u svojoj knjizi Tako je govorio Zaratustra. Ona govori o tri razine, o devi, lavu i djetetu.

Deva je pospana, tupa i samodopadna. Živi u obmani misleći da predstavlja planinski vrhunac, no zapravo je toliko zaokupljena mišljenjem drugih da jedva da ima vlastite energije.

Iz deve izranja lav. Kad shvatite da ste propuštali život, počinjete govoriti “ne” zahtjevima drugih. Mičete se iz gomile, te sami i ponosni ričete svoju istinu.

Ali tu nije kraj. Napokon izranja dijete, ni pokorno ni buntovno, već nevino, spontano i vjerno svom vlastitom biću.

U kome god stanju se sada nalazite – uspavanom i depresivnom ili bučnom i buntovnom, budite svjesni da će ono evoluirati u nešto novo, ako to dozvolite. Ovo je vrijeme rasta i promjene.

🐅 Osho zen tarot ~ čitanje iz karata, zen analize, individualni tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki, energetska tehnika ~ tečajevi/inicijacije, obnavljanje/reinicijacije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, kidanje vezanosti:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉