Gaia, energetska mandala za jačanje ženske energije, kreativnosti i obilja

Gaia, energetska mandala za jačanje ženske energije, kreativnosti i obilja

Gaia predstavlja slavlje ženskog aspekta stvaranja koje je utjelovljeno u plodnosti Majke Zemlje. Buđenjem energije Gaje ili Geje u sebi, svejedno jeste li žena ili muškarac, otvarate se na energije stvaranja, kreativnosti, plodnosti i obilja, postajete skloniji prihvaćanju i cijenjenju onoga što jest, bivate više prijemčivi na uvide koji dolaze iz prirode. Ako ste žena, Gaia vam pomaže ojačati svoju žensku energiju i umiriti konflikte nastale zbog razornog utjecaja patrijarhalnog sistema kroz protekla tisućljeća. Ako ste muškarac, patrijarhat je i vama nanio štetu i zatomio u vama izuzetno važan ženski aspekt bića. Mandala emanira energiju Gaje kroz sljedeće elemente: zemljana, “ciglasta” boja mandale, “srebrni” svjetlucavi krug koji simbolizira Zemlju, žičane spirale koje predstavljaju kovitlanje stvaralačke energije koja izvire iz zemlje na površinu, tri prstena kao simbol sjemena, maternice i kreacije, a koji se vežu uz značenje broja tri (kreativnost, plodonošenje, “dijete” koje dolazi nakon dvojke/para), četiri kuta Zemlje prikazana kao četiri niza po sedam čavlića (sedam simbolizira cikluse, evoluciju, postignuće…), uravnoteženi polariteti kroz dva niza od devet čavlića s lijeve i desne strane mandale, uz simbolizam broja devet (postignuće, ispunjenje, zadovoljstvo, integracija, cjelovitost, povezanost sa samim sobom, sposobnost iznošenja unutrašnjih atributa u vanjski svijet…).

Ako vas ova energetska mandala privuče i odlučite se za nju, ona će pomoću energetske tehnike Reikija biti dodatno programirana i energizirana upravo za vas!

Pogledajte više fotografija niže u galeriji.

Autor: Boris Pecigoš, akademski slikar i Reiki majstor
Materijali: akrilne boje, čelična žičana sajla, 3 plastična prstena, 46 čavlića, platno
Dimenzije platna: 20 x 20 x 2 cm
Opremljenost: mandala je spremna za postavljanje na zid jer su rubovi oslikani pa nije potrebno uramljivanje, a na poleđini postoji kvačica za vješanje.

Cijena: 750 kn / €100 (plus poštarina)

Mogućnosti plaćanja:
– uplatom na račun putem internetskog bankarstva
– uplatom na račun u poslovnicama pošte, banke ili fine
– kreditnim i debitnim karticama putem online autorizacije
– PayPal-om (u eurima)
– gotovinom pri osobnom preuzimanju u Rijeci

Kontakt: boris.pecigos@gmail.com


ŠTO SU TO MANDALE?

Mandala (na sanskrtu to znači krug) je izvorno budistički i hinduistički simbol, mistični dijagram koji služi pri meditaciji. Odnosi se na kružne ili kvadratne slike sa središtem, koje su nacrtane, naslikane ili trodimenzionalno modelirane. Njihova svrha je da pomognu osobi koja meditira da isključi sve ono što je izvana, da se koncentrira na ono što je prikazano unutar kruga mandale, da stvori svoj “sveti prostor” i uđe u stanje transa.

Na Zapadu je crtanje mandala popularizirao psihoanalitičar Carl Gustav Jung kao sredstvo koje stabilizira i integrira unutrašnje sebstvo (jastvo).

Danas je to generički pojam koji označava bilo koji dijagram ili pravilan, radijalno simetričan geometrijski crtež, koji na simboličan ili metafizički način predstavlja poimanje univerzuma ili unutrašnjeg svijeta pojedinca.

Moje mandale ne slijede orijentalni umjetnički izraz koji se javlja na tradicionalnim mandalama, ali jesu kvadratičnog oblika te su uglavnom prisutne centralna točka i radijalna ravnoteža motiva. Likovni izraz je unikatno moj, uz uporabu drevnih arhetipskih i mističnih simbola (spirale, kruga, sunca, zvijezde i sl.) te povremeno glagoljice i arapskog pisma. Svaka mandala koju kreiram je energetski kanalizirana te u sebi sadrži utkan određeni metafizički ili duhovni simbolizam.


Categories: ART, ZEN

Navigacija objava

Komentari su isključeni.

Create a website or blog at WordPress.com