Jantar-mandala, energetska mandala za samopouzdanje, odlučnost, spokoj i mir

Jantar-mandala, energetska mandala za samopouzdanje, odlučnost, spokoj i mir

Jantar je kamen svjetla i topline jer je napunjen drevnom sunčevom svjetlošću koja ima sposobnost pročistiti auru i osnažiti solarni pleksus, čime jača samopouzdanje i volju za životom, otklanja beznađe i depresiju te daje odlučnost koja može promijeniti tijek života na bolje. Jantar je i kamen spokoja i mira, baš kao i ahat, “kamen mira”, koji se nalazi u sredini mandale. Funkcija ahata je također jačanje psihe, oslobađanje od strahova i jačanje samopouzdanja. Jedanaest komada jantara djeluje kao energetski generator koji pojačava željenu namjeru, a ahat je fokusira. Jedanaest je inače broj ravnoteže, inventivnosti, vizionarstva, kanaliziranja i veze između svjetova. Tu vezu naglašava i pet crnih čavlića na mandali koji simbolički povezuju energetski centar tijela i duh. Pet je inače zemaljski simbol, simbol pet osjetila, sprovođenja nauma u djelo, promjene, kretanja i slobodnog duha. Dva čavlića na dnu mandale naglašavaju uzemljenost i ravnotežu, baš kao i broj jantarnih kamenčića (11 je 1 i 1).

Ako vas ova energetska mandala privuče i odlučite se za nju, ona će pomoću energetske tehnike Reikija biti dodatno programirana i energizirana upravo za vas!

Pogledajte više fotografija niže u galeriji.

Autor: Boris Pecigoš, akademski slikar i Reiki majstor
Materijali: akrilne boje, jantar (11 kom.), ahat, metalni čavlići, platno
Dimenzije platna: 20 x 20 x 2 cm
Opremljenost: mandala je spremna za postavljanje na zid jer su rubovi oslikani pa nije potrebno uramljivanje, a na poleđini postoji kvačica za vješanje.

Cijena: 750 kn / €100 (plus poštarina)

Mogućnosti plaćanja:
– uplatom na račun putem internetskog bankarstva
– uplatom na račun u poslovnicama pošte, banke ili fine
– kreditnim i debitnim karticama putem online autorizacije
– PayPal-om (u eurima)
– gotovinom pri osobnom preuzimanju u Rijeci

Kontakt: boris.pecigos@gmail.com


ŠTO SU TO MANDALE?

Mandala (na sanskrtu to znači krug) je izvorno budistički i hinduistički simbol, mistični dijagram koji služi pri meditaciji. Odnosi se na kružne ili kvadratne slike sa središtem, koje su nacrtane, naslikane ili trodimenzionalno modelirane. Njihova svrha je da pomognu osobi koja meditira da isključi sve ono što je izvana, da se koncentrira na ono što je prikazano unutar kruga mandale, da stvori svoj “sveti prostor” i uđe u stanje transa.

Na Zapadu je crtanje mandala popularizirao psihoanalitičar Carl Gustav Jung kao sredstvo koje stabilizira i integrira unutrašnje sebstvo (jastvo).

Danas je to generički pojam koji označava bilo koji dijagram ili pravilan, radijalno simetričan geometrijski crtež, koji na simboličan ili metafizički način predstavlja poimanje univerzuma ili unutrašnjeg svijeta pojedinca.

Moje mandale ne slijede orijentalni umjetnički izraz koji se javlja na tradicionalnim mandalama, ali jesu kvadratičnog oblika te su uglavnom prisutne centralna točka i radijalna ravnoteža motiva. Likovni izraz je unikatno moj, uz uporabu drevnih arhetipskih i mističnih simbola (spirale, kruga, sunca, zvijezde i sl.) te povremeno glagoljice i arapskog pisma. Svaka mandala koju kreiram je energetski kanalizirana te u sebi sadrži utkan određeni metafizički ili duhovni simbolizam.


Categories: ART, ZEN

Navigacija objava

Komentari su isključeni.

Create a website or blog at WordPress.com