Axis mundi (Arbor mundi), energetska mandala za balans, harmoniju i centriranost

Axis mundi (Arbor mundi), energetska mandala za balans, harmoniju i centriranost

Axis mundi (Os svijeta) ili Arbor mundi (Stablo svijeta) je osnovni simbolički i energetski element ove mandale. On prenosi vrlo duboko i arhetipsko značenje – kozmičko stablo stoji u središtu svijeta (u središtu vašeg osobnog svijeta, tj. u vašem duhu) i ono je središnji stup ili os koja podupire cijeli vaš svijet. Svojim periodičkim obnavljanjem lišća u svojoj krošnji, stablo predstavlja svetu moć živoga, a korijenje predstavlja posezanje za skrivenom snagom iz unutrašnjosti zemlje. Oba svijeta se savršeno nadopunjuju, nebeski, duhovni, očinski i muški sa zemaljskim, materijalnim, ženskim i majčinskim. Time vam ova mandala pomaže u život unijeti ravnotežu ta dva naizgled oprečna elementa. Na mandali su naglašena i četiri smjera, četiri strane svijeta, četiri elementa (vatra, voda, zrak i zemlja), čime se također energetski podržava uravnoteženost ta četiri aspekta postojanja i stvaranja, što je preduvjet za uspješnost bilo kojeg projekta u životu (kreativnog, poslovnog, obiteljskog, osobnog, duhovnog, ljubavnog…).

Ako vas ova energetska mandala privuče i odlučite se za nju, ona će pomoću energetske tehnike Reikija biti dodatno programirana i energizirana upravo za vas!

Pogledajte više fotografija niže u galeriji.

Autor: Boris Pecigoš, akademski slikar i Reiki majstor
Materijali: akrilne boje, karton, 2 plastična prstena, 13 metalnih čavlića, platno
Dimenzije platna: 20 x 20 x 2 cm
Opremljenost: mandala je spremna za postavljanje na zid jer su rubovi oslikani pa nije potrebno uramljivanje, a na poleđini postoji kvačica za vješanje.

Cijena: 750 kn / €100 (plus poštarina)

Mogućnosti plaćanja:
– uplatom na račun putem internetskog bankarstva
– uplatom na račun u poslovnicama pošte, banke ili fine
– kreditnim i debitnim karticama putem online autorizacije
– PayPal-om (u eurima)
– gotovinom pri osobnom preuzimanju u Rijeci

Kontakt: boris.pecigos@gmail.com


ŠTO SU TO MANDALE?

Mandala (na sanskrtu to znači krug) je izvorno budistički i hinduistički simbol, mistični dijagram koji služi pri meditaciji. Odnosi se na kružne ili kvadratne slike sa središtem, koje su nacrtane, naslikane ili trodimenzionalno modelirane. Njihova svrha je da pomognu osobi koja meditira da isključi sve ono što je izvana, da se koncentrira na ono što je prikazano unutar kruga mandale, da stvori svoj “sveti prostor” i uđe u stanje transa.

Na Zapadu je crtanje mandala popularizirao psihoanalitičar Carl Gustav Jung kao sredstvo koje stabilizira i integrira unutrašnje sebstvo (jastvo).

Danas je to generički pojam koji označava bilo koji dijagram ili pravilan, radijalno simetričan geometrijski crtež, koji na simboličan ili metafizički način predstavlja poimanje univerzuma ili unutrašnjeg svijeta pojedinca.

Moje mandale ne slijede orijentalni umjetnički izraz koji se javlja na tradicionalnim mandalama, ali jesu kvadratičnog oblika te su uglavnom prisutne centralna točka i radijalna ravnoteža motiva. Likovni izraz je unikatno moj, uz uporabu drevnih arhetipskih i mističnih simbola (spirale, kruga, sunca, zvijezde i sl.) te povremeno glagoljice i arapskog pisma. Svaka mandala koju kreiram je energetski kanalizirana te u sebi sadrži utkan određeni metafizički ili duhovni simbolizam.


Categories: ART, ZEN

Navigacija objava

Komentari su isključeni.

Create a website or blog at WordPress.com