Kleknuti pred cvijetom

Kleknuti pred cvijetom

Da bismo pomirisali cvijet potrebno je kleknuti pred njega. To je čin poniznosti pred veličanstvenošću prirode, gesta kojom se smještamo u ispravan poredak stvari, kako bi nas jedan sasvim običan cvijet nagradio svojim opojnim mirisom. Naravno, možemo ga mi i otrgnuti i pomirisati… ali to je neka sasvim druga priča…

Možemo li isti pristup imati i s ljudima!? Umjesto da ih “otrgnemo” iz njihovog svijeta u koji pripadaju, uzmemo samo za sebe, “iskoristimo” dok nam mirišu, a potom odbacimo kada uvenu, nije li bolje ako im priđemo također sa stavom poniznosti, da s njima razmijenimo ljepotu koju oboje nosimo i darove koje si međusobno možemo pružiti, a potom da odemo… sretni na tom divnom trenutku koji smo imali!?

To je zen.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉