Prvo srce, potom um!

Osho Zen Tarot karta Sklad

Djelujete li iz vlastitog srca u povezanosti s intuicijom i uvidima kroz “treće oko”!? To nije djelovanje na temelju puke emotivnosti i emocija koje mogu poprimiti i ugodne i neugodne oblike te su obično impulzivne i slijepe. To je djelovanje iz svijesti ljubavi, ljubavi prema sebi, životu i drugima. Ova zen karta vas savjetuje da živite slijedeći svoje srce i da si dopustite radost u životu.

Osim toga, poziva vas da se zapitate postoji li kod vas sklad srca i uma.

Oslanjate li se previše na um i racionalno razmišljanje, secirate li svaku stvar koja vam se događa u životu, tražite li samo materijalne dokaze koji zadovoljavaju intelekt? Tada je poruka karte da se trebate više povezati s vlastitim srcem, zaviriti u njega i osluhnuti što ono ima za reći.

Ako ste pak vođeni kroz život isključivo emocijama koje vam tada obično izmaknu kontroli, karta savjetuje da pokušate svaki impuls koji dolazi iz “srca” ipak profiltrirati kroz sito razuma.

U svakom slučaju, traži se ravnoteža ta dva aspekta da biste mogli voditi ispunjeniji život.

Vjerojatno se često nađete u raskoraku između onog prema čemu vas srce vuče i onog što vam razum govori. Obično je srce to koje je bliže istini, iako ni to ne mora predstavljati apsolutnu istinu vašeg bića. Srce i emocije su “bliže” suštini našeg postojanja koje nazivamo biće (ili duša), nego što je to razum. To je razlog zašto delfini na slici iskaču iz srca prema glavi. To je smjer kojim biste trebali donositi odluke.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉