Značenje hodanja labirintom

Značenje hodanja labirintom

Bosonog 👣 u Labirintu tišine 🌀 na Kamenjaku na Grobniku.

Kruženje vijugavim stazama labirinta prema njegovu središtu predstavlja traganje za odgovorima i putovanje u unutrašnji svijet, u središte duše. Dolazak u središte labirinta simbolizira kontakt sa svojim višim Ja te stjecanje spoznaje ili uvida. Potom slijedi povratak iz labirinta u vanjski svijet sa svrhom realizacije stečenih uvida.

Labirint ima i zaštitničku funkciju zbog opetovanog ponavljanja njegovih prstenova (zidova) što u simboličkom smislu predstavlja zaštitu svetih tajni koje se nalaze u središtu labirinta od onih koji bi ih mogli zlorabiti, od neposvećenih tragalaca koji nisu prošli inicijacijska iskušenja kako bi zaslužili pristup skrivenim znanjima.

U psihološkom smislu, labirint vodi u središte bića, najskriveniji dio čovjekove duše u dubinama nesvjesnog, gdje mogu biti skrivena unutarnja bogatstva i vitalne psihičke moći, ali i naši “demoni”, “čudovišta”, poput mitskog Minotaura, polučovjeka, polubika, koji simbolizira potisnute destruktivne nagone, s kojima se junak Tezej morao izboriti, uz pomoć više svijesti – niti vodilje, odnosno klupka vune koje je Tezeju dala Arijadna, da se ne izgubi u hodnicima labirinta.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉