Izgradili ste zid oko sebe!?

Osho Zen Tarot karta Izolacija

Ako vam se ova zen karta pojavila na vašem zidu to je siguran znak da se SADA u nekom aspektu života skrivate od svojih pravih osjećaja i da ste oko sebe izgradili obrambeni bedem kojeg možda uopće niste svjesni. On ne samo da vas štiti od moguće povrede, već vas sprječava i da vam se ljudi približe i pruže vam ljubav i pažnju. Uzrok tome je neka emotivna povreda ili trauma iz bliže ili dalje prošlosti, a s kojom se još niste suočili, proradili je i otpustili, već je i dalje nosite na duši i srcu.

Lijek je zapravo vrlo jednostavan – zavirite u sebe, suočite se s boli i dopustite si da vas preplavi tuga. Kada počnu teći suze to je znak da je iscjeljenje u tijeku i da mu trebate dati vremena koliko god je potrebno. Bolje je plakati nego dozvoliti da rana izjeda srce i dušu, stvarajući gorčinu, pa da starost dočekate kao usamljeni, čemerni i čangrizavi starci od kojih svi bježe.

U našem se društvu pogotovo muškarce uči da ne plaču, da slože hrabar izraz lica kada su povrijeđeni i da ne pokazuju svoju bol. Ali i žene mogu upasti u tu stupicu te svatko od nas u ovoj ili onoj situaciji može osjećati da je jedini način da preživi zatvaranje svojih osjećaja i emocija kako ne bismo ponovno bili povrijeđeni. Ako je naša bol osobito duboka možemo je pokušati sakriti čak i od samih sebe. Zbog toga možemo postati hladni i ukočeni jer duboko u sebi znamo da samo jedna mala pukotina u tom ledu može osloboditi povredu da opet poteče kroz nas.

Suze u bojama duge na licu ove osobe sadrže ključ za bijeg iz ove izolacije (*na engleskom igra riječi: ice = led; ice-olation se izgovara slično kao isolation = izolacija). Suze i samo suze imaju moć otopiti led. U redu je plakati i ne postoji razlog zbog kojeg biste se trebali sramiti svojih suza. Plakanje vam pomaže otpustiti bol, dozvoljava vam da budete nježni sa sobom, i na koncu, pomaže vam da zacijelite rane.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉