Važnost potpunog fokusa

Osho Zen Tarot karta Potpuna prisutnost

Ove tri žene su visoko u zraku, zaigrane su i slobodne, ali i na oprezu te ovisne jedna o drugoj. Na trapezu si nitko ne može dopustiti da bude malo “odsutan”, čak niti na djelić sekunde. Upravo je taj grif potpune pozornosti usmjerene na trenutak u kojem se nalazite predstavljen na ovoj karti.

Možete osjećati da imate previše stvari za obaviti odjednom i zaglibiti pokušavajući napraviti nešto malo ovdje, pa malo tamo, umjesto da uzmete samo jedan zadatak i prionete na njega. Ili, možda mislite da je vaš zadatak “dosadan” zato što ste zaboravili da je važno ne što radite, već kako to radite. Razviti umijeće potpune prisutnosti dok se odazivate na bilo kakve zahtjeve koji vam dolaze, onako kako dolaze, jedan je od najvećih darova koje možete dati sami sebi. Idući samo korak po korak kroz život, dajući svakom koraku svoju potpunu pažnju i energiju, to može unijeti čudesnu novu vitalnost i kreativnost u sve što radite.

Još se tema dade iščitati iz ove karte. Primarna tema je, kako je gore opisano, potpuna prisutnost u onome što upravo sada radite, usredotočenost, fokusiranost, obavljanje stvari jedne po jedne, korak po korak, i njihovo potpuno dovršenje prije nego prijeđete na sljedeći zadatak.

Druga tema je važnost oslanjanja na druge i međusobno povjerenje. Ove tri žene ne bi mogle izvoditi točku na trapezu da se oslanjaju samo na sebe. Ovisne su jedna o drugoj i zato je važno povjerenje, suradnja i usklađenost.

Treća tema je kretanje kroz prostor-vrijeme na način da morate otpustiti nešto staro kako biste primili novo, ali baš u pravom trenutku, koji pak morate naučiti prepoznati, opet surađujući s povjerenjem, no ovaj put s univerzumom, osluškujući poruke s budnom pažnjom. Žena u sredini mora otpustiti ženu na jednom trapezu upravo u onom momentu kad uhvati drugu za ruke. Sve se odvija skladno, elegantno, s lakoćom, “kao po loju”.

Teme karte bi također mogle biti i hrabrost potrebna za izvođenje ovakve točke, strpljivo, ustrajno i predano uvježbavanje akrobacije, i sl.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉