Vrijeme je za povlačenje

Osho Zen Tarot karta Tišina

Ovo nije karta akcije, ovo je karta meditacije. Sada nije vrijeme za bilo kakve poteze, manifestaciju, društvene odnose ili usmjereno aktivno kretanje prema ciljevima. Naprotiv, vrijeme je za tišinu i unutarnji mir koji je moguć samo ako stanete, povučete se u osamu, umirite i utonete u sebe. Kao kada noću utonete u san i dopuštate tijelu da se odmori i regenerira, mozgu da kroz snove preradi dnevna zbivanja i “resetira se” te duši da se okrijepi na Izvoru, tako ova karta ukazuje da je u tijeku razdoblje kada vam je takvo stanje predaha potrebno i u budnom stanju kroz vrijeme koje je definitivno duže od jedne noći.

Meditacija ovdje doslovno znači umirivanje uma od svih misli i aktivnosti mozga, a ne usmjereno razmišljanje o nekom problemu ili ciljevima, što se u popularnoj literaturi često podrazumijeva pod izrazom “meditacija”. Razumijevanje ili uvidi tijekom meditacije mogu doći sami, spontano, bez da ste ih pokušali isforsirati. Tada ih je korisno zapisati i ostaviti za kasnije.

Ovo je vrlo dragocjeno vrijeme za vas kada je lako da se iznutra umirite i dosegnete dno vlastite unutarnje tišine gdje se ona susreće s tišinom svemira.

Nema se što napraviti i nema se gdje otići, jer vrsnoća vaše unutarnje tišine prožima sve što radite. To može biti nelagodno nekim ljudima koji su navikli na svu buku i aktivnosti svijeta. Nema veze – tražite one koji mogu rezonirati s vašom tišinom ili uživati u vašoj samoći. Sada je vrijeme da dođete doma k sebi. Razumijevanje i uvid koji vam dolazi u ovakvim momentima manifestirat će se kasnije u društvenijoj fazi vašeg života.

Moje vođene meditacije koje vam mogu pomoći u ovome stanju se nalaze u ovoj playlisti:

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉