Pomirenje suprotnosti

Osho Zen Tarot karta Integracija

Vi ste sjedinjenje orla i labuda: muškog i ženskog, vatre i vode, života i smrti. Karta integracije je simbol stvaranja sebe, novog života i mističnog sjedinjenja, inače znanog kao alkemija.

Prikaz integracije je “unio mystica” (mistično sjedinjenje), stapanje suprotnosti. To je vrijeme komunikacije između prethodno doživljenih dualnosti života. Umjesto da se noć suprotstavlja danu, da mrak potiskuje svjetlo, oni zajedno surađuju u stvaranju ujedinjene cjeline, neprestano se pretačući jedno u drugo, jer svaki u samoj srži sadrži sjeme svoje suprotnosti.

I orao i labud su veličanstvena leteća bića. Orao je utjelovljenje moći i samoće. Labud je utjelovljenje prostranstva i čistoće, dok nježno pluta i zaranja u element emocija, potpuno zadovoljan i cjelovit u svojoj savršenosti i ljepoti.

Na dnu karte nalazi se uroboros, zmija koja samoj sebi grize rep i tako stvara kolut, simbol vječnosti, cikličnosti i neprestanog ponovnog stvaranja. U središtu slike osoba s muškim i ženskim licem drži simbol dualnosti yina i yanga. S desne (muške) strane osobe nalaze se simboli yang energije – orao, Sunce i vatra, a s lijeve (ženske) strane simboli yin energije – labud, Mjesec i voda. Nad glavom lebdi kristal uvida i jasnoće.

Važno je uočiti da suprotno uvriježenom mišljenju, integracija nije ultimativni cilj kojem težite i kad je dosegnete priča završava. Ne, uroboros na karti ukazuje da je to ciklički proces koji se uvijek iznova zbiva, ovisno o trenutnoj razini spoznaje i dosadašnjem iskustvu. Integracija je samo korak na putu samospoznaje i osobnog razvoja, važan i uzvišen korak, ali ipak samo korak, nakon kojeg slijede nova iskustva i nove razine integracije.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉