Budite protočni!

Osho Zen Tarot karta Prijemčivost

Prijemčivost predstavlja žensko svojstvo vode i emocija, ono koje s lakoćom prima. Njene ruke su pružene prema gore kako bi primile, dok je ona potpuno uronjena u vodu. Ona nema glavu, nema užurban i agresivan um koji bi ometao njenu čistu prijemčivost. I kako se ona puni istovremeno se i prazni, te se prelijeva i prima još više. Struktura ili matrica u obliku lotosa koja izvire iz nje predstavlja savršenu harmoniju univerzuma koji postaje očigledan kad ste usklađeni s njim.

Ova zen karta, tzv. Kraljica vode, donosi vrijeme neograničenosti i zahvalnosti za sve što život donosi, bez ikakvih očekivanja i zahtijevanja. Nisu bitne niti dužnosti ni misli o zaslugama ili nagradi. Senzibilnost, intuicija i suosjećanje su vrline koje sada isijavaju rastapajući sve prepreke koje vas odvajaju od drugih i od cjeline.

Kraljica vode svojom titulom i skupinom kojoj pripada predstavlja dvostruki element vode – najsnažniju manifestaciju ovog elementa povezanog s emocijama, intuicijom, psihičkim sposobnostima, inspiracijom, receptivnošću, suosjećanjem, senzibilnošću…

Ovdje nema uma, doživljaj je u potpunosti prožet vodom, lelujanjem u plavetnilu oceana u kojem se samo osjeća, bez analize, u kojem postoji neprekinuto strujanje, tok, prelijevanje, punjenje, pa pražnjenje, pa opet punjenje, gibanje valova i uskomešanih mjehurića… Vodeni svijet je naizgled nježan, no on sadrži i golemu snagu. Uronjeni u njega postajete jedno sa svim drugim bićima koja plutaju u toj nepreglednosti, sposobni suosjećati, osjećati, opažati izvanosjetilnim čulima, doživljavati mistična iskustva jednosti i cjelovitosti, koja se ne mogu izreći riječima, a niti je to potrebno.

Voda, da bi ostala bistra i čista mora neprestano teći; ustajala voda se pretvara u smrdljivu močvaru, pa je jedna od kvaliteta Kraljice vode sposobnost prepuštanja i primanja bez zadržavanja ičega što tok donese (ili odnese).

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉