Mak kao vaša biljka moći

Druidska karta Mak

Svaka biljka maka proizvede oko 17.000 sjemenki od kojih mnoge latentno leže u zemlji godinama prije nego proklijaju. Može nam se činiti da je mak zauvijek nestao s nekog polja da bi se onda jedne sezone pojavio “kao iz vedra neba” te nas zadivio svojom ljepotom. Stoga ova druidska karta označava ponovno pojavljivanje nekoga ili nečega za što ste mislili da ste zauvijek izgubili.

Osim toga, mak, Meilbheag na galskom, ukazuje da će se vratiti intenzitet i kakvoća osjećaja koje ste nekad imali prema nečemu ili nekome, a za koje već neko vrijeme osjećate da su izblijedjeli ili nestali. Ponekad stvari trebaju biti zaboravljene ili trebaju nestati da bi se mogle ponovo pojaviti. Poput financijskih investicija koje se vraćaju tek nakon što ih pustite da se oplemene i narastu, ne misleći na njih, tako i neka situacija ili odnos trebaju prostor da se razviju daleko od vašeg pogleda i pažnje. Vještina je znati kada je potrebno njegovati nešto, obraćati pažnju na to i biti aktivno uključen, a kada je potrebno pustiti, ignorirati i zaboraviti.

No, zbog anestetičkih svojstava maka, potreban je i oprez. Jedno je ignorirati stvari jer je to najbolji pristup u datom trenutku, a sasvim je drugo ako vam je ignoriranje postalo način na koji izbjegavate životne obaveze, izazove i teškoće. Na psihološkoj je razini poricanje automatski mehanizam koji vas u određenim vremenima štiti od boli i težine neke životne situacije, ali kad najgore prođe utjehu trebate pronaći u srži svoje biti i u duhovnosti, a ne u daljnjem poricanju ili sredstvima koja otupljuju vaša osjetila. Isto je i s fizičkom boli – kronične boli i druga bolna stanja mogu zahtijevati medikamente koji će umanjiti bol, ali ovisničko sediranje je znak disbalansa i izbjegavanja konkretnog rješavanja problema.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉