Kad su vas isprogramirali…

Osho Zen Tarot karta Uvjetovanost

Ova karta prikazuje jednu staru zen priču o lavu koji je odrastao s ovcama i koji je mislio da je i sâm ovca sve dok ga nije zarobio jedan stari lav i odveo do jezera u kojem mu je pokazao njegov vlastiti odraz. Mnogi od vas su poput tog lava – slika koju gajite o sebi ne dolazi direktno iz vašeg osobnog iskustva već od mišljenja drugih ljudi. “Osobnost” nametnuta izvana zamjenjuje individualnost koja je trebala izrasti iznutra. Postajete samo još jedna ovca u stadu, nesposobna za samostalno kretanje i nesvjesna vlastitog istinskog identiteta.

Vrijeme je da pogledate svoj vlastiti odraz u jezeru i da se pokrenete kako biste se oslobodili od svega što vjerujete o sebi, a uvjetovano je od drugih. Plešite, trčite, mumljajte besmislice – činite što god je potrebno kako biste probudili uspavanog lava u sebi.

Nećete moći pronaći svoju individualnost osim ako ne odbacite svoju osobnost. Individualnost se stječe postojanjem, dok je osobnost nametnuta od strane društva. Osobnost je društveno prihvatljiva.

Društvo ne može tolerirati individualnost jer ona neće slijediti poput ovce. Individualnost ima kvalitetu lava, a lav se kreće sam. Ovce su uvijek u skupinama nadajući se da će im to dati osjećaj ugodnosti. U skupini pojedinac se osjeća zaštićeniji i sigurno. Ako netko napadne, velika je vjerojatnost da će se u skupini zaštiti. Ali biti sam? Samo se lavovi kreću sami.

I svatko od vas je rođen kao lav, ali društvo vas uvjetuje, programira vam um da postanete ovce. Daje vam osobnost, ugodnu osobnost, finu i prikladnu, vrlo poslušnu. Društvo želi robove, a ne ljude koji su potpuno posvećeni slobodi. Društvo želi robove jer sve interesne grupe žele poslušnost.

(Osho)

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉