Verbena kao vaša biljka moći

Druidska karta Verbena

Verbena ili sporiš je simbol čarolije koja se unosi u život kroz zahvalnost i pozitivan stav, simbol je pomirenja i uklanjanja prepreka, a može označavati i potragu za ljubavlju.

Ako u svoj život unesete malo čarolije činit će vam se da tuga i prepreke bježe od vas. Blagotvoran ciklus se pokreće kada vaše dobre namjere i djela rezultiraju daljnjim pozitivnim djelima drugih ljudi oko vas, koja zauzvrat poboljšavaju i vaš život. Druidi su nudili darove u medu i mlijeku biljkama koje su brali. Taj ritual je izražavao zahvalnost i želju da se od Zemlje samo ne uzima. Ova druidska karta je i vama poziv da uđete u takav ciklus zahvalnosti, pozitivnog stava i dobrih djela, jer to je čarolija koju tražite.

K tome, verbena, Trombhad na galskom, sugerira da ćete vrlo vjerojatno biti inspirirani u svojoj kreativnosti koju izražavate na svojstven način u svom životu. Kreativnost, kao i sve drugo u prirodi, također prolazi kroz cikluse, a ova karta je znak da ulazite u novi ciklus kreativnog procvata.

Naziv verbena (eng. vervain) dolazi od keltske riječi ferfaen koja znači “otjerati kamenje”. Rani travari su vjerovali da verbena može ukloniti bubrežne kamence, no, na simboličkoj razini to predstavlja moć verbene da iz vašeg života makne “kamenje” koje vas opterećuje – konflikte i prepreke koji sprečavaju da vaš život teče kako treba, pogotovo ako se radi o strahovima, budući da su bubrezi povezani s elementom vode i strahovima.

Nadalje, u tom svjetlu verbena vas poziva da razriješite neki sukob ili razmiricu te da postignete pomirenje između dviju suprotstavljenih strana. Ovdje se opet vraćamo na kreativnu silu koju verbena podržava, jer kroz nju ćete naći način kako da izrazite svoju ljubav i pozitivan stav, umjesto da ih potiskujete. Na taj način će se sukob početi smirivati, otvorit će se prostor za razgovor koji može dovesti do konačnog pomirenja.

Verbena se smatrala svetom za Veneru, božicu ljubavi, i bila je povezana s ljubavnom magijom od davnina. Ako ste u potrazi za ljubavlju, verbena vas poziva da ljubav prvo potražite u sebi. Ako ćete se uspjeti iznutra otvoriti prema čaroliji života i primanju inspiracije za ostvarenje svog kreativnog potencijala, veća je vjerojatnost da ćete privući ljubav u svoj život – bilo u formi kompatibilnog ljubavnog partnera ili dragih prijatelja punih pozitivnosti koji će cijeniti vašu kreativnost i biti vam slični po interesima i načinu razmišljanja.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉