Munje i gromovi

Osho Zen Tarot karta Munje i gromovi

Karta prikazuje kulu u plamenu koja je razorena i urušena. Muškarac i žena padaju s nje, ne zato što to žele, već zato jer nemaju drugog izbora. U pozadini se nalazi proziran lik u meditaciji koji predstavlja svjesnost koja mirno promatra.

Možda se upravo sada osjećate prilično potreseno, kao da se zemlja pod vašim nogama pomiče. Vaš osjećaj sigurnosti je poljuljan i prirodno je da se nastojite uhvatiti za bilo što što vam je pri ruci. Ali ovaj unutrašnji potres je i nužan i iznimno važan – ako ga dopustite izronit ćete iz ruševina jači i otvoreniji za nova iskustva. Nakon vatre zemlja je obogaćena, nakon oluje zrak je čist. Pokušajte promatrati uništenje s odmakom, gotovo kao da se događa nekome drugome. Recite “da” tom procesu tako da mu izađete u susret.

Ova zen karta, u drugim špilovima tarota pod nazivom “Kula”, govori o iznenadnom, neočekivanom, brutalnom i neminovnom rušenju nečega što nije izgrađeno na dobrim temeljima, tj. onoga što više ne služi za vaše dobro, a iz nekog razloga (a to je najčešće osjećaj lažne sigurnosti) ste “prilijepljeni” za to. Ove “munje i gromovi” nose silovitu energiju razaranja koja vas obično zatekne nespremne (jer ste predugo zatvarali oči pred znakovima da nešto radite krivo).

Kad vam se pojavi ova karta, poručuje vam da više nemate izbora niti mogućnosti uzmaka, da je proces razaranja otpočeo i da jedino što možete učiniti je prepustiti mu se sa svjesnošću što se događa i kuda to sve vodi. Gotovo je! Kraj!

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉