Kad nešto potiskujete…

Osho Zen Tarot karta Potiskivanje

Jeste li kao osoba na ovoj karti koja je doslovno cijela “svezana u čvor”. Vaše svjetlo i dalje svijetli unutar vas, ali ste potisnuli vlastitu vitalnost u pokušaju da udovoljite svim mogućim zahtjevima i očekivanjima? Odrekli ste se svoje moći i vizije u zamjenu za prihvaćanje od strane tih istih snaga koje su vas zatočile. Opasnost od ovakvog susprezanja svojih prirodnih energija vidljiva je u pukotinama na rubovima slike koje stvara vulkanska erupcija koja samo što ne otpočne.

Prava poruka ove zen karte je da morate pronaći iscjeljujući ispušni ventil za ovu potencijalnu eksploziju. Neophodno je da pronađete način da otpustite tenzije i pritiske koji možda upravo sada rastu unutar vas. Udarajte po jastuku, skačite gore dolje, otiđite u divljinu i vičite na nebo, učinite bilo što što će protresti vašu energiju i dozvoliti joj da slobodno poteče. Nemojte čekati da dođe do katastrofe.

Ovo je zatomljavanje vlastite energije i unutarnjih impulsa te susprezanje reakcije na nešto ili nekoga, najvjerojatnije zbog uvjetovanosti izvana, očekivanja okoline i najbližih, ili pak zbog vlastitih internaliziranih uvjerenja, samonametnutih ograničenja i blokova prošlosti koji vam “sjede na grbači”.

Pojavljivanje ove zen karte znači da je pritisak postao prejak i malo vam nedostaje da “puknete po šavovima”. Prva pomoć je da nađete metodu da se ispušete na siguran način (ridanje u osami, vrištanje u šumi, udaranje u boksačku vreću, trčanje, skakanje…).

No, dugoročno gledano, karta vas poziva da preispitate koje su to uvjetovanosti koje su vas uopće dovele u ovakav položaj te da ih se oslobodite i dozvolite vlastitom unutarnjem svjetlu da zasja umjesto potencijalnog bljeska eksplozije gnjeva i autodestrukcije.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉