Novi pogled na stvari

Osho Zen Tarot karta Novo viđenje

Osoba na ovoj karti se iznova rađa, izranja iz korijenja vezanog za zemlju i širi krila spremna poletjeti prema bezgraničnom. Geometrijski oblici oko tijela te osobe prikazuju mnoge dimenzije života koje su joj istovremeno dostupne. Kvadrat predstavlja fizičko, manifestirano i spoznato. Krug predstavlja nemanifestirano, duh i čisti prostor. A trokut simbolizira trostruku prirodu svemira: manifestaciju, nemanifestirano – i ljudsko biće koje sadrži oboje.

Sada vam se pruža mogućnost da vidite život u svim njegovim dimenzijama, od najdubljih dubina do najviših visina. One postoje zajedno, a kada dosegnete iskustvenu spoznaju da su mrak i teškoće jednako potrebne kao i svjetlo i lakoća, tada počinjete imati znatno drugačiju perspektivu svijeta. Ako dopustite svim bojama života da vas prožmu, tada postajete cjelovitiji.

Ova zen karta bi se mogla zvati i “šira perspektiva”. To se posebno odnosi na problematične situacije u kojima ste zapeli samo na uočavanju negativnosti te ste izgubili iz vida dugoročne mogućnosti pozitivnog ishoda, tj. da nešto “loše” u konačnici može uroditi “dobrim” (kako kaže poslovica “svako zlo za neko dobro”). Karta vas poziva na dublje (šire) sagledavanje, s odmakom od trenutnih emocionalnih reakcija. Vrlo je vjerojatno da ćete tada u nekoj nepovoljnoj situaciji ipak pronaći i sjeme mogućnosti da raširite krila i vinete se u visine. No, potreban vam je odmak od emocija koje su rezultat uskog viđenja.

Ravnoteža uzemljenosti i raširenih krila dat će vam upravo onu mjeru novog viđenja koje je potrebno za radosno i zadovoljavajuće napredovanje.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉