Unutrašnji glas

Osho Zen Tarot karta Unutrašnji glas

U vašem životu je sada možda vrijeme kada vam se čini da vas previše glasova odvlači na ovu ili onu stranu. Vaša zbunjenost je podsjetnik da potražite tišinu i centriranost unutar samih sebe. Jedino tada možete čuti svoju vlastitu istinu.

Čuti unutrašnji glas znači u datim okolnostima prihvatiti sebe onakvima kakvi jeste, prihvatiti svoje stanje i životna zbivanja bez prosudbe. Taj glas nije samo glas “neba” ili glas vašeg “višeg Ja” – to je i glas “zemlje”, glas prividne tame, glas emocija, onih lijepih ali i onih manje ugodnih. Ustvari, unutrašnji glas je glas neutralnog promatrača koji pazi i anticipira što se s vama događa bez prosuđivanja i svrstavanja u kategorije “dobro” ili “loše”.

Ova zen karta znači poziv da se zagledate u nutrinu i poslušate što vam srce ima za reći, bez prevelikog intelektualnog promišljanja. Također, poruka karte je da izbjegnete kušnju prosuđivanja (i osuđivanja) vlastitih osjećanja ili postupaka, ali i tuđih, već da ih prihvatite kao “ples delfina u vodama života”.

Iz centriranosti, s jasnoćom koju ono nosi, postat ćete promatrači i izbjeći ćete opasnost identifikacije s osjećajima koji redovito osciliraju zbog životnih zbivanja. Unutrašnji glas vas vodi kroz sve te turbulencije da ne skrenete s puta koji vam je namijenjen ili kojeg ste odabrali.

Unutrašnji glas ne govori riječima, već nijemim jezikom srca. On je poput proroštva koje govori samo istinu. Da ima lice ono bi izgledalo kao lice u središtu karte – pozorno, budno, i sposobno prihvatiti i tamu i svijetlo, što simboliziraju obje ruke koje drže kristal. Kristal predstavlja jasnoću koja proizlazi iz nadilaženja svih dualnosti. Unutrašnji glas također može biti i zaigran, zaranjajući duboko u emocije i ponovno izranjajući kako bi se vinuo u nebesa, baš poput dva delfina koji plešu u vodama života. Unutrašnji glas je povezan sa svemirom putem krune u obliku srpastog mjeseca, i sa zemljom, što je prikazano zelenim lišćem na kimonu.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉