Stolisnik kao vaša biljka moći

Druidska karta Stolisnik

Stolisnik je prije svega simbol vjernosti, no, povezan je i s muškim aspektom i virilitetom te govori o kvaliteti vaše sposobnosti odlučivanja u sprezi s nesigurnošću i sklonošću da za sve tražite “znakove” ili poruke raznih orakula (kartica, tarota, astrologije, i sl.).

Jedan od naziva za stolisnik u druidskoj tradiciji je “ljubav od sedam godina”, jer se vjerovalo da talisman načinjen od stolisnika nekom paru omogućuje sedam godina ljubavi i vjernosti. Ne zna se što se dogodi nakon toga, ali povezanost stolisnika s vjernošću pokazuje što ova druidska karta znači za vas. Vaša vjernost partneru, prijatelju, određenim načelima, zajedničkoj ideji ili poslovnom projektu je temelj za povjerenje, a možda nekad to uzimate zdravo za gotovo, bez da ste potpuno svjesni važnosti tog faktora.

Možda bi sada bilo dobro da se osvrnete i razmotrite vaš odnos s ljubavnim ili poslovnim partnerom, ili nešto u čemu se traži odanost, lojalnost i vjernost, kako vaša, tako i drugih koji su uključeni. Procijenite vlastite i zajedničke vrijednosti, ciljeve i granice te obnovite osjećaj svrhe i predanosti. Napraviti takav rezime svakih sedam godina možda nije loša sugestija!

Bili muškarac ili žena, u sebi nosite aspekt muške energije koja je aktivna, snažna, virilna, seksualno moćna i plodna. To se može razumjeti doslovno ili u prenesenom smislu muške kreativne/stvaralačke energije. Stolisnik vas stoga poziva da se sada više povežete s tim aspektom svoje ličnosti, jer vam je potreban u nekom području vašeg života.

Stolisnik, Lus chosgadh na fola na galskom, stoljećima se koristio i za divinaciju (proricanje), kojem se ljudi okreću u razdobljima nesigurnosti oko budućnosti ili kada im je potrebno vodstvo. Postoji opasnost da postanete ovisni o raznim sredstvima divinacije tako što tražite savjet za svaku, pa i najmanju odluku u svom životu. Ili takve poruke shvaćate previše fatalistički, čime gubite svoju moć stvaranja vlastite realnosti. Stolisnik vas ohrabruje da takve alate koristite razumno kako biste se povezali s vlastitom unutrašnjom mudrošću i dublje razmislili o nekoj situaciji prije nego sami donesete odluku. Mudro je izbjeći vlastitu impulzivnost kad vas određene sumnje navode da potražite savjet kroz orakule, gdje zapravo često dobijete odraz i potvrdu onoga što ste i sami osjećali duboko u sebi. Ali čuvajte se fatalizma, jer zapamtite – kreator ste vi!

Čuvajte se i toliko popularnih izjava poput “sve je kako treba biti”, “tko zna zašto je ovako trebalo biti” ili “da je drugačije ne bi bilo dobro”, jer iako naoko izgledaju mudro i bezazleno, takve izjave su zapravo također odraz fatalističkog vjerovanja da ste bespomoćne marionete sudbine ili neke više sile. Možda niste ni svjesni koliko si takvim izjavama oduzimate moć iz svojih ruku! Jer, ako ste doista iskreni prema sebi, složit ćete se da često puta nije istina da je sve dobro onako kako jest, zar ne!? I istina je da biste ipak bili sretniji da su stvari drugačije, zar ne!? Nemojte se više zavaravati takvim lažnim utjehama!

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉