Skočite bez razmišljanja!

Sada je vrijeme da postanete ‘bungee jumper’ bez užeta! I to je to umijeće apsolutnog povjerenja, bez suzdržanosti ili skrivene sigurnosne mreže, koje ova zen karta zahtijeva od vas. Prisutan je silan osjećaj uzbuđenja ako možete skočiti u nepoznato, čak i ako vam ta ideja izaziva smrtni strah.

A kada povjerenje odvedete do razine kvantnog skoka, tada ne stvarate nikakve elaborirane planove i pripreme. Ne kažete “U redu, vjerujem da znam što sada trebam učiniti, pa ću srediti poslove, spakirati kovčeg i ponijeti ga sa sobom.” Ne, vi jednostavno skočite bez da ste i pomislili što slijedi.

Skok je prava stvar, kao i jeza koju osjećate dok slobodno padate kroz prazno nebo. Karta daje i nagovještaj toga što vas očekuje na drugom kraju – meke, ružičaste ružine latice, sočne… ‘ajde, hop!

Kada imate izgrađeno povjerenje i kada je vaša vjera snažna jer je protkana iskustvom, tada um možete odložiti na stranu, prestati brinuti i grčevito se držati onoga za što mislite da vam daje osjećaj sigurnosti (posao, karijera, novac, vlastita kuća ili stan, obitelj, životni partner…). Tada više nema odlaganja odluka.

Osho kaže da ono što se može uzeti od vas nije vrijedno zadržavanja, a ono što se ne može uzeti – zašto bi se uopće bojali da ćete ostati bez toga!? Nemojte potrošiti život na stvari bez kojih ćete ionako ostati. Izgradite povjerenje u život kroz iskustveno prepuštanje njegovom toku, kroz svjesne i neplanirane skokove u nepoznato. Samo na taj način možete testirati svoju vjeru i osnažiti je, do te mjere kada ona prestaje biti vjerom i pretvara se u iskustveno saznanje, spoznaju.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉