Samo mjena stalna jest

Promjena je stalno prisutna u životu, no kada vam se ova zen karta prikaže ona ukazuje da je u tijeka neka velika promjena, odnosno da ona ima utjecaj na vas veći od uobičajenog. Drugim riječima, nešto se značajno premeće i “pretumbava”, no to vjerojatno i sami znate ili naslućujete, a karta vam to samo potvrđuje.

No, karta je značajnija utoliko što vam daje savjet kako da kroz te promjene najlakše prođete. Prije svega, svojim pojavljivanjem vam poručuje da je promjena dio života i da je prihvatite kada vam pokuca na vrata, bez opiranja i grčevitog držanja za staro. Ako treba otugujte ono što otpuštate, pustite suzu, zahvalite se i krenite dalje.

Nije isto nalazite li se na rubu kotača koji se vrti ili u njegovom središtu. Na rubu je osjećaj linearne brzine mnogo veći nego u središtu vrtnje. Rub kotača predstavlja materijalni svemir (galaksiju) i fragmentiranu manifestaciju naše biti u dvanaest različitih znakova zodijaka. Slijede trigrami Ji Đinga, potom “četiri smjera” koja slobodno možemo smatrati i elementima (vatra, voda, zrak, zemlja), dok je u središtu Tao simbol, jedinstvo manifestirano u dualnosti.

Karta vas poziva da svjesno krenete prema središtu, prema središtu sebe samih, prema svojoj duši i izvoru. Tako ćete svaku promjenu koja vas snađe proći mnogo ugodnije, smirenije, opuštenije, svjesnije i radosnije.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉