Kad volite život

Žena na ovoj zen karti, “kraljica duge” ili “kraljica elementa zemlje”, ona je poput neobične biljke koja je dosegla vrhunac svojeg procvata i šarenila boja. Ona je vrlo seksualna, vrlo je životna i puna mogućnosti. Ona pucketa prstima na muziku ljubavi, a njena zodijačka ogrlica stoji tako da na njenom srcu leži Venera. Rukavi njene haljine sadrže obilje sjemena, pa kako puše vjetar sjeme će biti raspršeno kako bi uhvatilo korijenje tamo gdje može. Ona se ne brine hoće li sjeme pasti na kamen ili na plodno tlo – ona ga jednostavno sije posvuda u čistom slavljenju života i ljubavi. Cvjetovi padaju na nju odozgo u harmoniji s njenim osobnim procvatom, a vode emocija zaigrano se kovitlaju pod cvijetom na kojem ona sjedi.

Kraljica zemlje (duge) u sebi sjedinjuje energiju zemlje (materije) i energiju vode (emocija, ljubavi). Ona slavi fizičko postojanje prožeto obiljem i ljubavlju. Njen osobni stav prema životu blagoslovljen je s još više obilja i radosti, toliko da ga ima napretek, pa ga može rasipati uokolo na dobrobit svih bića koja je okružuju i koja su dovoljno spremna i otvorena da prime njene darove te da u konačnici i sama postanu poput nje. Ona se ne brine oko neuspjeha niti oko toga hoće li imati dovoljno. Toliko je u skladu s energijom procvata da što više daje to joj više dolazi.

Kraljica zemlje primjer je otvorenog kanala obilja koji se manifestira kao procvat. Kod nje nema muke niti truda, ona je naprosto otvorena, prepuštena s povjerenjem tokovima života, prožeta ljubavlju prema sebi i prema onome što radi tako da miomirisi obilja sami od sebe cvjetaju i šire se oko nje, donoseći joj sve veću radost.

Ovo je umijeće kojemu trebate težiti u svojem fizičkom životu ovdje na Zemlji, jer zen, kako ga Osho tumači, želi da živite u obilju, u potpunosti, s intenzitetom, a ne na minimumu kako npr. kršćanstvo propovijeda i kako nam je većini usađivano od djetinjstva. Zen želi da živite maksimum, da potpuno procvatete, da se vaše obilje prelijeva, a vaš blagoslov, blaženstvo i vaša ekstaza da ne budu zadržani u vama poput sjemena, već da se otvore poput cvijeta i dopru do svih oko vas, i prijatelja i stranaca.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉