Trputac kao vaša biljka moći

Trputac je iznimno otporna biljka; u visokoj travi slobodno raste u visinu, ali na pašnjacima i sjenokošama ostaje nisko priljubljen uz zemlju kako ne bi bio pojeden ili pokošen. Možda je upravo takvo svojstvo ono što vam je sada potrebno!

Trebate znati razliku između “otirača” i trpuca. Ako dozvoljavate ljudima da vas gaze, onda morate postati određeniji i direktniji u izražavanju sebe, a svoje granice morate braniti na grublji način. No, ako ste svjesni da sada morate zadržati svoju poziciju, čak ako to znači da ćete trebati istrpiti određene teškoće i kritike, a možda se i pritajiti na neko vrijeme, tada postupate u duhu trpuca. Nemojte zaboraviti da koliko god se gazi po trpucu, u njegovom lišću se nalaze ljekoviti sastojci, što simbolizira da istinsko iscjeljenje dolazi iznutra, ma koliko život bio težak.

Kad život postane težak, lako je zapasti u ulogu žrtve ili mučenika. Možda vam se čini da ste ukleti jer kao da vas pogađa nevolja za nevoljom te imate osjećaj da se ne možete nikako istrgnuti iz tog začaranog kruga. U tom slučaju vam trputac, Slan-Lus na galskom, ukazuje da trebate sagledati svoju situaciju iz drugog ugla. Umjesto da posežete “prema gore” (prema van) za spasenjem u obliku nekoga ili nečega, trputac vas poziva da se okrenete na drugu stranu, prema zemlji, i duboko dolje u vas same. To neće biti stav rezigniranosti ili fatalizma, već čin spajanja na vaš tajni izvor snage. Slabost se tada pretvara u jakost, a kolo sreće se okreće.

🐅 Sveobuhvatno osobno savjetovanje i vođenje kroz životne izazove (life coaching), čitanje iz Oshovih zen karata (zen analize), individualni tečajevi Osho zen tarota (dopisni i live video):
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot/ 🐅

🐉 Reiki tečajevi I, II i III stupnja i tečajevi obnavljanja inicijacija i znanja ove energetske tehnike te individualne seanse energetske podrške i iscjeljivanja, kidanja toksičnih vezanosti, energetskog čišćenja prostora i postavljanja zaštite:
https://boris-pecigos.com/reiki/ 🐉