Destruktivnost osjećaja krivnje

Krivnja je jedan od najdestruktivnijih osjećaja u koji možete upasti. Ako ste nekome učinili nešto nažao ili ako ste išli protiv vlastite istine, tada ćete se, naravno, osjećati loše. Ali dozvoliti da budete preplavljeni krivnjom poziv je za migrenu. I onda skončate okruženi oblacima sumnje u sebe same i s osjećajima bezvrijednosti, sve do točke kad više ne možete vidjeti nikakvu ljepotu i radost koje vam život pokušava pružiti.

Svi mi težimo postati bolji ljudi – s više ljubavi, više svjesnosti i s više istinitosti prema sebi. Ali kad se za vlastite neuspjehe kažnjavate s osjećajem krivnje, možete upasti u začarani krug očaja i beznađa koji vam ukradu svu jasnoću o sebi samima i o situaciji s kojom se susrećete. Vi ste potpuno u redu ovakvi kakvi jeste i potpuno je prirodno zastraniti s vremena na vrijeme. Samo izvucite pouku iz toga, nastavite dalje te upotrijebite naučeno da ne ponovite istu grešku.

Ova zen karta jasno sugerira da vas koči neosnovani osjećaj krivnje. Ovo je jedna od vrlo “teških” karata. Nije lako nadvladati osjećaje krivice, pogotovo ako vam ih je nametnulo društvo ili obiteljsko okruženje i ako su njeni korijeni daleko u prošlosti.

Karta je poziv da prihvatite sebe same kao potpuno vrijedne upravo ovakvima kakvi jeste na točki putovanja na kojoj se sada nalazite. Unatoč greškama i propustima i bez obzira na želju za poboljšanjem i ciljevima, već SADA zaslužujete bezrezervnu ljubav i podršku, kao što ste ih bili vrijedni i davno prije, na početku putovanja, i kao što ćete ih biti vrijedni zauvijek. Ovo je poruka zen karte Krivnje – poruka o ljubavi i oprostu, kao što ukazuju procvjetale grančice na vrhu slike. Ostaje samo pitanje možete li sami sebi oprostiti!?

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske i horoskopske zen analize, dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja, tečajevi obnavljanja inicijacije, energoterapije, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje i zaštita prostora, zaštita i čišćenje aure, skidanje uroka i crne magije:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja za visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka, kletvi i crne magije:
https://sasho-martinovski.com