Da li zaista jasno vidite situaciju?

Muškarac i žena na ovoj karti okrenuti su licem u lice, a ipak nisu u stanju jasno vidjeti jedno drugo. Svako od njih projicira sliku koju je stvorio u svom umu, prekrivajući njome stvarno lice osobe u koju gleda.

Svatko se može uhvatiti kako “filmove vlastite proizvodnje” projicira na situacije i ljude koji ga okružuju. To se događa kada niste u potpunosti svjesni vlastitih očekivanja, želja i prosudbi. Umjesto da preuzmete odgovornost za njih i za njihovo izvorište, pokušavate ih pripisati drugima. Projekcija može biti “vražja” ili “božanska”, uznemirujuća ili utješna, ali ipak je to projekcija – oblak koji vas sprječava da vidite stvarnost onakvom kakva ona doista jest. Jedini izlaz iz toga je prepoznati i razumjeti igru. Kada nađete zamjerku na nekome drugome okrenite je prema sebi – pripada li ono što vidite zapravo vama? Je li vaše viđenje jasno ili je zamagljeno onim što želite vidjeti?

Kada se ova zen karta pojavi, to je siguran znak da drugu osobu ili situaciju ne vidite realno, već da gledate projekciju filma kojem ste vi sami scenarist i režiser. Karta vas poziva da ono što pripisujete drugima ili vanjskim okolnostima “nad kojima nemate utjecaja”, zapravo potražite u sebi. To je preuzimanje odgovornosti. To mogu biti nečije mane, neugodne karakteristike ponašanja i ophođenja, iritantni postupci i stavovi, ili pak okolnosti neke situacije koje vam nisu baš mile. No, to mogu biti i pozitivne osobine drugih ljudi ili naoko “idealna” zbivanja, kojima možete ostati oduševljeni (što se događa npr. kada se zaljubljujete), jer tada projicirate pozitivne osobine koje ne prepoznajete kod sebe.

U svakom slučaju, radi se o projekciji vaših očekivanja od nekoga ili nečega, ili o projekciji karakteristika koje sami posjedujete, a da ih niste svjesni.

Kako znati radi li se o projekciji ili o stvarnoj situaciji? Ključ je vrlo jednostavan – trebate samo vidjeti koliko ste žestoko emotivno odreagirali. Ako je vaša reakcija previše burna (svejedno da li u pozitivnom smislu kao oduševljenje ili u negativnom smislu kao ogorčenje) tada je gotovo sigurno da se radi o projekciji. Ako ste sposobni u sebi ostati mirni dok govorite o nečijim neželjenim ili poželjnim osobinama, ako se emotivno ne upletete, vrlo je vjerojatno da tada stvari vidite jasno. Potrebno je biti iskren prema sebi da bi doista razlučili vlastite projekcije nastale očekivanjima od opravdanih reakcija koje su odraz jasnoće viđenja.

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja, tečajevi obnavljanja inicijacije, energoterapije, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje i zaštita prostora, zaštita i čišćenje aure, skidanje uroka i crne magije:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja za visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka, kletvi i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske i horoskopske zen analize, dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot