Ono što vam sada treba, to već imate!

Ova naga osoba sjedi na lotosovom listu savršenstva zagledana u ljepotu noćnog neba. Ona zna da “dom” nije fizičko mjesto negdje u vanjskome svijetu, već unutrašnja osobina opuštenosti i prihvaćanja. Zvijezde, kamenje, drveće, cvijeće, ribe i ptice – sve su to naša braća i sestre u ovom plesu života. Mi ljudi imamo sklonost zaboraviti na to dok jurimo gonjeni vlastitim programima i dok vjerujemo da se moramo boriti da bismo dobili ono što trebamo. Ali u konačnici, naš osjećaj odvojenosti je samo iluzija stvorena uskovidnom zabrinutošću našeg uma.

Sada je vrijeme da se preispitate – dozvoljavate li si da primite izvanredan dar “osjećam se doma gdje god jesam”. Ako da, osigurajte si vrijeme da uživate u njemu kako bi se taj osjećaj produbio i ostao s vama. S druge strane, ako imate osjećaj da se svijet urotio protiv vas, vrijeme je da stanete. Izađite večeras van i promatrajte zvijezde.

Dio ste veće cjeline i kao takvi ste podržani, baš poput lotosa koji bez nekog truda crpi hranu iz zemlje, pluta na vodi, ugljični dioksid i kisik za procese fotosinteze prima iz zraka, a energiju vatre kroz sunčane zrake. Sva četiri elementa prožimaju svaki vaš korak. Oni su uvijek prisutni i na raspolaganju su, ne samo lotosu već i vama dok sjedite na njegovom listu i svjesno promatrate taj divni, golemi svemir, znajući da ste i vi njegov sastavni dio.

Ova zen karta je i podsjetnik, ako ste zbog dnevnih briga na to zaboravili, da alat i gradivne elemente već imate. Skloni ste juriti za obavezama svakodnevnog života i pritom zaboraviti zastati i diviti se postojanju, malim stvarima, cvijetu u dvorištu, mirisu ruže, plavetnilu neba, kolanju života pred vašim očima sa svim svojim fluktuacijama. Karta je poziv za buđenjem, za svjesnim upiranjem pažnje na ljepotu i veličanstvenost života kojeg ste i sami dio. Boravak u prirodi, udisanje svježeg zraka šume, odmaranje očiju i uma u zelenilu krošanja, promatranje noćnog neba daleko od svjetlosnog zagađenja, izvrsna je terapija povratka počelima.

Bilo koji problem (bolje reći izazov) možete uspješno savladati samo ako raspolažete sa sva četiri elementa, u stvarnom osjećaju povezanosti s univerzumom, prirodom i životom, kojeg prati unutarnji osjećaj mira i podržanosti te zahvalnosti.

Meditaciju na četiri elementa poslušajte ovdje:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja, tečajevi obnavljanja inicijacije, energoterapije, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje i zaštita prostora, zaštita i čišćenje aure, skidanje uroka i crne magije:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja za visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka, kletvi i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske i horoskopske zen analize, dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot