Moćna energija zmija

Zmije kod većine ljudi izazivaju strah ili odbojnost. Bolje ne prolaze niti u alegorijskom prikazu – obično je zmija simbol zla ili lukavstva. Međutim, zmija već tisućljećima nosi i druga, mnogo pozitivnija značenja – mudrost, transformaciju, iscjeliteljske moći, seksualnost… Duboki simbolizam i energija zmija se Sashi i meni počela otkrivati kroz osobni energetski rad i meditacije te kroz energoterapije za naše klijente. Sasho je već napisao članak o tome kako je sve krenulo (ovdje), a otkrivenja se nastavljaju.

Zmija, baš poput obalne crte ili stabla, predstavlja sva četiri elementa. To što puzi po zemlji označava njenu vezu s energijama zemlje. Njeno uvijanje dok se kreće simbolizira tok vode. No, veza s elementima zraka i vatre je nejasnija. To nam se otkrilo kroz vizije tijekom energetskih tretmana i meditacija.

Jednom sam tako ugledao zmiju kako se diže kroz Sashino tijelo dok sam mu radio tretman. Zmija se uspravila iznutra sve do njegovog trećeg oka. Tada sam ugledao da zmija između svojih očiju ima svjetleću točku – njeno treće oko je sjajilo! I potom se spojilo sa Sashinim trećim okom. Prizor me zbunio, jer nikada ranije nisam vidio takav prikaz zmije. No, saznao sam da zmija označava mudrost i kontakt s višom sviješću, pa mi je takvo viđenje postalo sasvim razumljivo. Kasnije sam u tretmanima često viđao zmiju s aktivnim trećim okom. To je veza zmije s elementom zraka koji predstavlja svijest.

Nisam odmah razumio da je to ujedno bio i vatreni aspekt zmije. Naime, to svjetleće treće oko na zmiji je znalo tijekom tretmana snažno zasvijetliti i poput sunca osvijetliti cijelu osobu. K tome, zmija je često znala pulsirati, događala bi se ekspanzija energije, probijale bi se blokade, kao da je energetsko djelovanje zmije iznutra poticalo osobu na buđenje i djelovanje, na akciju. Jednom sam tako u energetskoj podršci osobi za predstojeći poslovni sastanak ugledao dvije zmije, jednu u toj osobi, a drugu u poslovnom partneru. Zmije su bile okrenute jedna prema drugoj, s “upaljenim” trećim okom iznutra na visini trećeg oka obiju osoba, pulsirale su, ali različitim ritmom, a onda su se uskladile… Pulsiranje od poslovnog partnera se prilagodilo pulsiranju osobe za koju sam radio tretman. Kasnije sam dobio potvrdu da je sastanak bio vrlo uspješan i da je ta osoba postigla dogovor oko svih točaka dnevnog reda, da je poslovni partner pristao na sve bez pogovora.

Otkrili smo da je ta zmijska energija samo jedan aspekt energije zemlje, podržavajuće majčinske energije zaštitnice i hraniteljice. No, zmijska energija je vrlo aktivna, poduzetna, pomaže u manifestaciji i realizaciji planova, želja i ciljeva, predstavlja lakoću u životu, kretanje bez otpora, snažnu životnu energiju (i kundalini se predstavlja sa zmijom), podizanje i širenje svijesti, pa čak i prosvjetljenje. Religije su odbacivale zmiju zbog straha od seksualnosti i energije zemlje; željele su neuzemljene podanike. A zmija povezuje zemlju i nebo na zdrav način koji mnogima nedostaje u potrazi za duhovnošću.

Kad se ta energija jednom probudi, ne možete joj pobjeći. Tako sam sanjao san u kojem su zmije skakale na Sashu iako je on pokušao pobjeći – to je bio poziv na prihvaćanje određenih “zemaljskih” aspekata života s kojima se Sasho tada suočavao. Drugom prilikom je osjetio zmijsku prisutnost uz jednu rijeku u Makedoniji, pa se uplašio, a kad si je na moj nagovor svjesno dozvolio ponovo osjetiti tu energiju i spojiti se s njom, doživio je dizanje energije i oslobađanje od jedne blokade na grlenoj čakri. No, još mu je ostao strah od zmija pa je sanjao kako ga golema zmija čeka na vratima i ne da mu proći, sve dok se ne suoči sa strahom i pogleda je u oči.

Otkriće ovog aspekta energije je predstavljao proboj i u našim energetskim tretmanima koji su postali bogatiji i djelotvorniji. Rad sa zmijskom energijom je dio našeg Ete tretmana, moćnog sinergijskog tretmana koji uključuje i Reiki i druge tehnike.

I sami možete osjetiti moć energije zemlje i zmijske energije u ovoj meditaciji koju sam snimio nakon svih tih događanja, spoznaja i uvida:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.