Zakoračite u novo!

Kažu da smo na dobrom putu kad se upitamo “Ili sam ja lud ili su oni ludi!?”. Ili kad nam um konstatira “Mora da sam lud kad ovo činim!”.

Ova zen karta ukazuje na to da ako u ovom trenutku vjerujete svojoj intuiciji i osjećaju “ispravnosti” glede određenih stvari, onda ne možete pogriješiti. Vaši postupci drugima mogu izgledati “ludi”, ili možda čak i vama samima ako ih pokušavate analizirati racionalnim umom. Ali, nulta pozicija na kojoj se Luda nalazi “broj je bez broja” gdje su vodilje povjerenje i nevinost, a ne skepticizam i prošla iskustva.

Svako putovanje započinje, ne prvim korakom, već idejom i namjerom rođenom u duhu. Karta Lude, označena nulom, opisuje tu kvalitetu – početak novog putovanja u nepoznato, s potpunim povjerenjem u svoje unutarnje impulse, u intuiciju kojom naše biće upravlja brodom koji se zove “ja” na rijeci života, a s ciljem stjecanja novih iskustava otvorenog srca, oslobođenog racionaliziranja maglovitog uma opterećenog uvjerenjima, strahovima i projekcijama okoline.

Karta nosi vrlo lijepu i pozitivnu poruku, označava početak nečeg novog (s opaskom da put može biti vijugav i ne uvijek ugodan), upozorava na potrebu prepuštanja novom sa smjelom odvažnošću i vjerom u život, govori o potrebi slušanja srca, intuicije i unutrašnjih impulsa, a ne hladnog i proračunatog analitičkog razmišljanja.

Luda je lud za okolinu. Lud je i za naš skeptičan um okovan krutim pravilima, navikama i uvjerenjima. Stoga ova karta nosi i poticaj da preispitamo sebe što dominira našim odlukama, a ujedno daje i savjet ili upozorenje: ako to nije srce i intuicija već um, onda imamo problem na kojem trebamo poraditi, za što će biti potrebna smjelost, hrabrost i odvažnost.

Iz trenutka u trenutak i sa svakim korakom Luda ostavlja prošlost iza sebe. On sa sobom ne nosi ništa drugo do vlastite čistoće, nevinosti i povjerenja, simboliziranih bijelom ružom u njegovoj ruci. Uzorak njegove odjeće sadrži boje sva četiri elementa tarota što ukazuje da je u harmoniji sa svim što ga okružuje. Njegova intuicija je na vrhuncu izoštrenosti. U ovom momentu Luda je podržan od svemira da napravi skok u nepoznato. U rijeci života avanture čekaju na njega.

Ako osjećate da ova zen karta govori baš vama i želite se podržati u tom prvom koraku prema novome, onda svakako pratite ovaj Borisov video:

🦌 REIKI, RADIESTEZIJA, TAROT 🦉
tečajevi i inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, radiestezijske analize prostora i osoba, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije, savjetovanje na karte i visak
boris-pecigos.com
sasho-martinovski.com

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.