Jelen kao animalni vodič

Nježni duh jelena danas vam želi pokazati ljepotu opraštanja. Opraštanje je snažno sredstvo iscjeljivanja, ali ponekad može biti izazovno povezati se s njim. Možda su vas učili da je praštanje čin samilosti ili duhovnog uzdizanja. S takvim pristupom može vam se lako činiti kao da činite uslugu osobi koja vas je povrijedila, gotovo kao da opravdavate njezina djela poricanjem vlastite patnje.

Ali pravi oprost nema veze s time jeste li dobra osoba ili čak svetac. Oproštaj znači neutraliziranje negativne energije i vaše oslobađanje od bolnih emocija. Kada zadržavate ljutnju, ogorčenost, želju za osvetom ili osjećaje zlostavljanja, vi odlučujete te emocije pohraniti u sebe. Ako ih se i dalje držite, nastavit će vam nanositi psihičku, a čak i fizičku bol, jer će ih vaše tijelo vjerojatno prevesti u neku tjelesnu bol ili bolest. Kada oprostite, vi zapravo kažete: “Više ne želim tu energiju, ona nije moja. Vraćam je vama i Svemiru te se oslobađam boli. To radim za svoje dobro.”

Pristup “oko za oko” je stara energija koja se već mnogo puta pokazala kao slijepa ulica – stvara samo još više patnje. Ako vas je netko povrijedio, neka to riješi neumoljivi zakon karme. Kad je šteta učinjena, nemojte biti usredotočeni na kažnjavanje ili educiranje počinitelja. Umjesto toga, usredotočite se na pružanje podrške i utjehe onome tko je povrijeđen – uključujući i vas.

Poruka od jelena: “Opraštanje je čin prepuštanja. Oslobodite se boli otpuštajući sve negativne emocije.”

Pomognite si u opraštanju i otpuštanju s ovom vođenom meditacijom:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.