Kad se um otme kontroli

Ovo se dogodi kad zaboravite da bi um trebao biti vaš sluga i kad mu počnete dozvoljavati da vodi vaš život. Glava na slici je ispunjena raznim mehanizmima, usta melju i melju, a cijela okolna atmosfera je zagađena s ovom tvornicom argumenata i mišljenja. “Ali čekaj”, reći ćete, “um je taj koji nas čini čovjekom, on je izvor sveg napretka i svih velikih istina.” Djelom je to točno. Ali ako vjerujete da je to uvijek tako, pokušajte izvesti jedan eksperiment: otiđite u sobu, zatvorite vrata, uključite snimanje i dajte si potpunu slobodu izgovoriti što god vam padne na pamet. Ako doista dozvolite da van iziđe sve bez ikakve cenzure i editiranja, bit ćete iznenađeni količinom smeća koje se prosulo. To je um koji se je izmakao kontroli.

Kod ove zen karte uzemljenost, prizemljenost i čvrsto stajanje na tlu s obje noge je poljuljano s mudrovanjem glave koja je u oblacima. Zapravo, zbog umovanja uopće nema kontakta s tijelom. Ova karta govori o prevelikoj aktivnosti uma, o previše mozganja i analiziranja, o pametovanju, o nadutom intelektualiziranju, o stanju kad vam je “glava u oblacima”, o čistom teoretiziranju bez konkretne primjene u stvarnom životu, “tresla se brda, rodio se miš”…

Ova zen karta vam govori da je netko negdje zapeo u umovanju. Dobro pogledajte da to možda niste vi.

Za uzemljavanje i vraćanje u tijelo te za pokretanje energije poslužite se ovom vođenom meditacijom:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.