Gdje leži izvor radosti?

Ove tri žene koje plešu na vjetru i kiši podsjećaju vas da slavlje nikada ne treba ovisiti o vanjskim okolnostima. Ne trebate čekati poseban praznik, formalnu prigodu ili sunčani dan bez oblaka. Istinsko slavlje izrasta iz radosti koju prvo osjećate duboko u sebi, a potom se ona izlijeva u obilju pjesme, plesa, smijeha… i da, čak i suza zahvalnica.

Ova zen karta ukazuje da postajete sve više pristupačni i otvoreni za mnoge mogućnosti u životu koje se mogu proslaviti te da s tim možete i druge zaraziti. Nemojte se zamarati s planiranjem zabave gledajući na kalendar. Raspustite kosu, izujte cipele i počnite gacati po lokvama. U svakom momentu oko vas je veselica!

Osho kaže: “Jesi li ikada vidio drvo u depresiji? Jesi li ikada ugledala pticu koja pati od anksioznosti? Jesi li vidio neurotičnu životinju? Ne, život nije takav, nimalo. Samo je čovjek negdje zastranio, a zastranio je jer misli da je vrlo mudar i pametan.”

Karta vas poziva na radost, slavlje, veselje i uživanje. Govori da vanjske okolnosti ne moraju nužno biti sjajne, ali da u sebi već nosite izvor radosti kojem možete i trebate dopustiti da poteče i izlije se na van, jer osim što će okrijepiti vas same, koristit će i drugima. Razmijeniti svoju radost s drugima – u tome je caka!

I da, uvjetovani ste misliti da radost dolazi od vanjskih okolnosti i kreće prema unutra – “eh, da mi je to i to, onda bih konačno bila zadovoljna i sretna. Tada bih se mogla istinski opustiti i zabaviti…”. Poznato?

Da, vanjski događaji i situacije sigurno utječu na vas, ne možete zatvarati oči i ignorirati ih. No, važno je samo zapamtiti da je tok radosti upravo suprotan i da sigurno možete pronaći razlog za veselje čak i onda kada vani “pada kiša i puše vjetar”. Nećete ni primijetiti da je kiša prošla i sunce granulo. Znat ćete samo da vam je bilo zabavno. Kamo ćete onda gledati i tražiti razloge za radost – unutra ili van?

Boris Pecigoš
boris.pecigos@gmail.com

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.