Inicijacije u Reiki tehniku?

Što su to inicijacije u Reiki, ili usklađivanja? Inicijacija ili usklađivanje je ritual kojim Reiki majstor i učitelj kod učenika “otvara” sve potrebne kanale za pojačani protok iscjeljujuće energije, čisti ih od blokada i “širi”, učenika trajno povezuje s univerzalnom kozmičkom energijom kako bi joj mogao momentalno pristupiti već pri samoj pomisli na Reiki, kako bi energija slijedila inicijantove svjesne namjere u primjeni Reikija, kako bi učenik prenosio Reiki kroz život s poštovanjem, živio Reiki na svoju najveću dobrobit i dobrobit drugih na svim razinama postojanja.

Pri inicijaciji se postavlja i namjera da se razvijaju učenikovi prirodni darovi, talenti, vještine i da mu Reiki pomogne ostvariti sebe i ispuniti svoju misiju na Zemlji.

Broj inicijacija po stupnju i oblik rituala variraju od učitelja do učitelja (od škole do škole). Najvažnija je namjera učitelja da uskladi učenika s iscjeljujućom energijom prema određenom stupnju Reikija te otvorenost učenika da prihvati i primi usklađivanje. Sam ritual ima svoju svrhu, ali manje je važan od same namjere.

Na mojem tečaju Reikija prvog stupnja radim četiri inicijacije, a na drugom i trećem stupnju radim po jednu inicijaciju.

U japanskoj tradiciji Reikija inicijacija se naziva Reiju (osnaživanje, duhovni blagoslov) i prima se ne samo jednom na tečaju već i kasnije, redovito na mjesečnim sastancima. Opetovane inicijacije jačaju unutrašnju energiju učenika, pojačavaju sposobnost kanaliziranja iscjeljujuće energije te ubrzavaju osobni i duhovni razvoj učenika.

Reiju osnaživanje nije dio prvotne zapadne verzije Reikija koja je potekla od Hawayo Takate, no ja sam ga usvojio kao korisnu podršku osobnom razvoju i primjenjujem ga na Reiki radionicama onima koji ga žele primiti.

Boris Pecigoš
boris.pecigos@gmail.com

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.