Pet Reiki načela

Pet Reiki principa (načela):

  1. Samo danas se neću ljutiti.
  2. Samo danas se neću brinuti.
  3. Samo danas ću biti zahvalan.
  4. Samo danas ću marljivo raditi. (Samo danas ću dati sve od sebe.)
  5. Samo danas ću poštivati sva živa bića. (Samo danas ću biti ljubazan prema svima; Samo danas ću biti suosjećajan.)

Izraz “samo danas” nosi vrlo duboko značenje: nemojte si stvarati pritisak da to morate trajno primjenjivati; pokušajte samo danas. Samo danas!

Pokušajte malo dublje promisliti o svakom načelu! Uvidjet ćete njihovu mudrost… 🧘‍♀️🧘‍♂️💜

Mikao Usui, utemeljitelj Reiki sustava iscjeljivanja, ove je principe izvukao iz pjesama cara Meijija (1852. – 1912.). Napravio je odabir 125 pjesama koje je preporučivao da se svakodnevno recitiraju i da se o njima promišlja jer su važne za duhovni razvoj.

Ovih pet principa je zapisano i na Usuijevom nadgrobnom spomeniku, što pokazuje da ih je Hawayo Takata, koja je donijela Reiki na Zapad, vjerno prenijela svojim učenicima. U literaturi se pojavljuju samo neznatne stilske razlike.

Boris Pecigoš
boris.pecigos@gmail.com

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.