Reiki je snažniji što imate viši stupanj?

Na slici je prikaz otvaranja energetskih kanala, tj. njihove jačine po stupnjevima Reikija, a koji sam našao na internetu. Moram odmah reći da ovo nije točno. Naići ćete na izjave nekih Reiki majstora da drugi stupanj Reikija pojačava energiju, čak četiri puta više nego prvi stupanj, no to baš i nije tako.

Iscjeljujuća energija, jednom kada ste inicirani, jednako je jaka bez obzira na kojem ste stupnju učenja. S prvim stupnjem i samo s polaganjem ruku možete napraviti doslovno čuda u svojem i tuđim životima ako ste predani i primjenjujete Reiki redovito, jer “jačina” iscjeljujuće energije, što je zapravo jačina vaše osobne sposobnosti kanaliziranja energije i vještina vašeg rada s njom, ovisi o tome koliko radite s Reiki tehnikom, o vašem iskustvu i razumijevanju koje ste pritom stekli te o vašem osobnom (duhovnom) razvoju. Što više radite s Reikijem, vaš je kanal čišći pa ste sposobniji bolje kanalizirati univerzalnu kozmičku energiju, jasnije je osjećati i imati bolje učinke. Može vam se činiti da je energija jača, ali zapravo ste vi postali vještiji. Netko s prvim stupnjem tko radi redovito i predano na sebi, s drugima, biljkama, životinjama i s prostorom, može biti puno “jači” od nekog majstora Reikija koji je zanemario redovitu praksu.

Na drugom stupnju Reiki tehnike uče se brojni novi i suptilniji načini rada s energijom, a učenik napravi svojevrsni duhovni kvantni skok. U neku ruku ojača učenik (a ne energija) te on dosiže nove razine sklada i mira u svom unutrašnjem svijetu. Zato se na japanskom drugi stupanj naziva Okuden, što znači “unutarnje učenje”.

Budite zdravo skeptični prema informacijama koje čitate o Reikiju, jer internet, literatura i skripte s raznih tečajeva su preplavljene svime i svačime.

Boris Pecigoš
boris.pecigos@gmail.com

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.