Kornjača kao animalni vodič

Duh kornjače može vam pokazati kako usporiti i uzeti si vremena za sebe. U modernom svijetu život se kreće sve brže i brže. Paradoksalno, može vam se činiti da je uzimanje vremena za sebe zapravo gubitak vremena. Ali čemu žurba? Zašto čitav dan trčati takvim frenetičnim tempom? Bojite li se da će vas netko osuditi da ste lijeni, dosadni ili čak beskorisni? Ili je caka u tome da jurnjavom pokušavate izbjeći probleme s kojima se ne želite baviti?

Ne brinite, svijet će se nastaviti kretati čak i ako zastanete na neko vrijeme. Dajte si vremena da “pomirišete ruže”, jer ćete propustiti mnoga važna iskustva zbog površnog pristupa svemu zbog nedostatka vremena.

Svjesno usporite pokrete tijela, dišite polako, jedite polako, govorite polako. Poput kornjače, imat ćete koristi od takvog nježnijeg tempa i poboljšat ćete svoje zdravlje i osjećaj blagostanja. Na kraju ćete shvatiti da je usporavanje mnogo bolja dugoročna strategija od jurnjave.

Poruka od kornjače: “Usporite i odvojite vrijeme za uživanje u svom životu. Nemojte sagorjeti svoju energiju.”

Ako već jeste u takvom stanju, ali osjećate krivnju što niste aktivniji i produktivniji, onda svakako pogledajte ovaj video:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.