Biti prisutan u sada (i u prirodi)

Žena na ovoj zen karti ne samo da dodiruje stablo, već je i u zajedništvu s njim; skoro da je postala jedno s njim. To drvo je staro i doživjelo je mnoga teška vremena. Njezin dodir je nježan i pun poštovanja, a bijela boja na unutrašnjosti njenog ogrtača odražava čistoću njenog srca. Ona je skromna, jednostavna – to je pravi način za približiti se prirodi.

“Iskustvo” (eng. experience) je nešto što se može zapisati u notes, snimiti na film ili zalijepiti u album. “Doživljavanje” (eng. experiencing) je osjećanje samog čuda, ushićenje zajedništvom, nježan dodir vaše povezanosti sa svim što vas okružuje.

Priroda ne udara u bubnjeve dok kreće s cvatnjom, niti nariče ujesen kad drveće otpušta svoje lišće. Ali, kad joj se približite s pravim duhom, onda ona ima mnoge tajne za podijeliti s vama. Ako u zadnje vrijeme niste čuli prirodu da vam šapuće, sada je dobro vrijeme da joj pružite priliku.

Ova zen karta sama po sebi je vrlo jasna – poziv u prirodu i povezivanje s njom, osluškivanje i osjećanje njenog pulsiranja. Grljenje stabala je samo jedan od načina kako možete čuti njen šapat. Takvim svjesnim boravkom u prirodi doista možete iskusiti što to znači “biti u trenutku” tj. “biti ovdje i sada”. A nema goreg hodati šumom s prijateljem i ogovarati kolege ili komentirati politička zbivanja, dok sva silina čudesa i ljepote prolazi nezapaženo kraj vas. Oni koji su sa mnom bili na svjesnim bivanjima u prirodi dobro znaju što znači usmjeriti pažnju na životnost krajolika i čuti disanje Zemlje, zapažati detalje koji bi inače promakli zagušenom umu. A tek koliko je to iscjeljujuće…

Karta vas u svakom slučaju poziva na potpunu prisutnost, zapažanje i osjećanje svih detalja neke situacije ili odnosa, poziva vas na povezivanje i “postajanje jednim”, poziva vas na skroman i smjeran duh, otvoren na sve što je prisutno, čistog srca, bez prosuđivanja, već s namjerom “doživljavanja” takvim kakvo jest.

Osim toga, poruka ove karte može biti da su često najvrjednije stvari ne one koje se najavljuju trubljama i bubnjevima, već naizgled male, “neugledne” i uobičajene, baš poput cvjetanja livade u proljeće ili nekog običnog stabla uz put. Karta vas uči da ne propuštate život očekujući “veliku stvar”, niti da je nužno da za važna zbivanja u vašim životima osvanu naslovnice u svim novinama i prolomi se pljesak gomile.

Zagrlite i vi stablo i povežite se s energijama na jedan poseban način:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.