Kad se potiskujete

Jeste li kao osoba na ovoj karti koja je doslovno cijela “svezana u čvor”. Vaše svjetlo i dalje svijetli unutar vas, ali ste potisnuli vlastitu vitalnost u pokušaju da udovoljite svim mogućim zahtjevima i očekivanjima? Odrekli ste se svoje moći i vizije u zamjenu za prihvaćanje od strane tih istih snaga koje su vas zatočile. Opasnost od ovakvog susprezanja svojih prirodnih energija vidljiva je u pukotinama na rubovima slike koje stvara vulkanska erupcija koja samo što ne otpočne.

Prava poruka ove zen karte je da morate pronaći iscjeljujući ispušni ventil za ovu potencijalnu eksploziju. Neophodno je da pronađete način da otpustite tenzije i pritiske koji možda upravo sada rastu unutar vas. Udarajte po jastuku, skačite gore dolje, otiđite u divljinu i vičite na nebo, učinite bilo što što će protresti vašu energiju i dozvoliti joj da slobodno poteče. Nemojte čekati da dođe do katastrofe.

Ovo je zatomljivanje vlastite energije i unutarnjih impulsa te susprezanje reakcije na nešto ili nekoga, najvjerojatnije zbog uvjetovanosti izvana, očekivanja okoline i najbližih, ili pak zbog vlastitih internaliziranih uvjerenja, samonametnutih ograničenja i blokova prošlosti koji vam “sjede na grbači”.

Pojavljivanje ove zen karte znači da je pritisak postao prejak i malo vam nedostaje da “puknete po šavovima”. Prva pomoć je da nađete metodu da se ispušete na siguran način (ridanje u osami, vrištanje u šumi, udaranje u boksačku vreću, trčanje, skakanje…).

No, dugoročno gledano, karta vas poziva da preispitate koje su to uvjetovanosti koje su vas uopće dovele u ovakav položaj te da ih se oslobodite i dozvolite vlastitom unutarnjem svjetlu da zasja umjesto potencijalnog bljeska eksplozije gnjeva i autodestrukcije.

Vođena meditacija koja vam može pomoći je ovdje:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.